Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2009,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 16. 7. 2009, 20.22

8 let

V okviru projekta Podari nasmeh na Debelem rtiču 55 otrok iz BiH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
55 otrok iz socialno deprivilegiranih družin iz BiH bo v okviru humanitarnega projekta Podari nasmeh teden dni letovalo na Debelem rtiču.

Na gradu Socerb so se otroci srečali z ministrom za zunanje zadeve Samuelom Žbogarjem, veleposlanikom BiH Zdravkom Begovičem in predstavnikoma glavnih sponzorjev družb KD Kapital in ABDS Sarajevo. "Gre za več kot simbolično gesto" "Gre za majhen projekt, ki pa je pomemben tudi daljnosežno," je akcijo, ki jo organizira zavod Krog, podpira pa jo tudi ministrstvo za zunanje zadeve, označil Žbogar. Po njegovih besedah gre za več kot simbolično gesto. Otrokom letovanje omogoča vpogled v drugačen, lepši svet, ter jim nudi vzpodbudo in motivacijo, Slovenija pa si na ta način gradi mrežo prijateljev.

Žbogar je izrazil upanje, da bo projekt pripomogel k še boljšemu sodelovanju in povezovanju med državama. Na ministrstvu bodo pri temu in podobnih projektih, ki povezujejo ljudi, sodelovali tudi v bodoče, je še obljubil Žbogar. Trenutno razmišljajo o štipendijah za študente iz držav Zahodnega Balkana.

"Z letovanja v Sloveniji se otroci vračajo zadovoljni" Veleposlanik BiH v Sloveniji Zdravko Begovič pa je poudaril, kako pomembna je pomoč za otroke, ki so zaradi slabšega ekonomskega in socialnega položaja družin za marsikaj prikrajšani. "Za otroke je to priložnost za nabiranje novih izkušenj in doživetij," je dejal Begovič in poudaril, da se z letovanja v Sloveniji vračajo zadovoljni in z novimi prijateljstvi.

"Upam, da bomo kmalu dočakali trenutek, ko bodo bosanski otroci na letovanju gostili otroke iz Slovenije," je dejal Begovič, ki se je zahvalil sponzorjem in ustanovam, ki so pomagale pri organizaciji projekta. "Pomagati je vedno dobrodošlo, pomagati otrokom pa najbolj," je še dejal.

Otroke čakajo različne aktivnosti Zavod Krog organizira rehabilitacijo bosanskih otrok na Debelem rtiču peto leto zapored, letos pa bodo na morje prvič popeljali tudi otroke s Kosova. V tednu dni na Debelem rtiču bodo otrokom ponudili šolo plavanja, izlet v Postojnsko jamo in Ljubljano ter različne delavnice, namenjene spodbujanju samozavesti in socialnemu vključevanju.

Projekt je leta 2007 prejel posebno državno priznanje ministrstva za delo, leta 2008 pa naziv Sončkova osebnost leta. Leta 2007, 2008 in 2009 je bil nominiran za Erste nagrado, leta 2008 za nagrado fundacije Raymond Georis, leta 2009 pa za nagrado fundacije Karla Velikega.

Ne spreglejte