Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2011,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

UKC Maribor Gregor Pivec

Četrtek, 28. 7. 2011, 16.46

8 let

V Mariboru se bodo zdravili zaporniki iz cele Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vlada je dala soglasje k imenovanju Gregorja Pivca za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Že peti mandat na tem položaju bo začel novembra.

Gregor Pivec, po izobrazbi kirurg, vodi UKC Maribor od leta 1999, pred tem pa je bil strokovni in poslovni direktor Splošne bolnišnice Maribor. Sedanji mandat se mu izteče konec oktobra, svet zavoda pa ga je med tremi kandidati 1. junija ponovno potrdil za direktorja. Vlada: Pivec je vešč managerskega vodenja Kot piše v sklepu, ki ga je potrdila vlada, je Pivec vešč managerskega vodenja, kar je pokazal tudi pri svojem dosedanjem delu. Poleg delovnih izkušenj je znanje pridobil še v podiplomskem študiju iz menedžmenta v zdravstvu, svoje strokovno znanje pa deli tudi s študenti medicinske fakultete in fakultete za zdravstvene vede v Mariboru ter na kongresih in strokovnih srečanjih. Maribor bo dobil forenzično psihiatrično kliniko Vlada je sprejela tudi sklep, da se v načrt razvojnih programov za obdobje 2011-2014 uvrsti tudi forenzično psihiatrijo v Mariboru, kjer se bodo zdravili zaporniki iz vse države. V skladu z načrtom se bo v okviru UKC Maribor vzpostavila forenzična psihiatrija za celotno Slovenijo in v ta namen bo treba varnostno preurediti del prostorov tega zavoda.

Kot piše gradivu vladnega urada za komuniciranje, je vzpostavitev forenzične psihiatrije za celotno državo na enem mestu strokovno utemeljena z različnih vidikov, tako medicinskega kot tudi penološkega. "Gre za projekt, ki pomembno izboljšuje pogoje bivanja in zdravljenja zaprtih oseb, ki so potrebne psihiatrične zdravstvene obravnave, zato ga je potrebno začeti in izvesti nemudoma," so poudarili na vladi.

40 tisoč bo prispeval UKC Maribor, preostanek država Glede na to, da so bile realne možnosti za izvedbo projekta s sodelovanjem ministrstev za zdravje in pravosodja ustvarjene šele po začetku leta, kar je preprečilo uporabo sredstev iz različnih politik, izvedba projekta pa je nujna, bo 40.000 evrov zagotovil UKC Maribor, preostanek potrebnih sredstev v višini 60.000 evrov pa bodo zagotovili v proračunu, so navedli v sporočilu.

Klinika naj bi zaživela do konca leta Forenzični psihiatrični bolniki se zdaj zdravijo po vseh psihiatričnih bolnišnicah v Sloveniji. Mariborska klinika za forenzično psihiatrijo naj bi zaživela do konca leta, v njej pa bodo poleg obsojenih bolnikov nameščeni tudi tisti, ki potrebujejo opazovanje za sodno-psihiatrično mnenje.

Ne spreglejte