Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

koalicija pogodba Gregor Virant Alenka Bratušek

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 14.22

8 let

V koaliciji skrivnostni, Virant za odtenek manj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V koaliciji še vedno zadržano komentirajo osnutek koalicijske pogodbe, bodo pa o besedilu razpravljali prihodnji torek na koalicijskem vrhu v širši sestavi.

"Koalicijske pogodbe še ne bom komentiral, ker še vedno velja dogovor, da o tem ne govorimo, dokler osnutek ne bo predstavljen koalicijskim poslancem. To se bo zgodilo naslednji torek," je v izjavi novinarjem po kolegiju pri predsednici vlade Alenki Bratušek dejal notranji minister in predsednik Državljanske liste Gregor Virant.

Virant je dejal, da je nekatere pripombe na osnutek, ki so ga pripravili v Pozitivni Sloveniji, pisno že podal, a se bo pravo usklajevanje med strankami začelo, ko bo besedilo prihodnji teden predstavljeno na sestanku na Brdu pri Kranju.

Kdaj se ministrstva ukvarjajo le sama s seboj? Virant je glede kadrovskih potez ponovil stališče, da bi morali čim prej zapolniti dva prazna ministrska resorja s čim boljšima kandidatoma za gospodarsko in zdravstveno ministrstvo. Ni naklonjen niti združevanju resorjev oziroma spremembam zakona o vladi: "Glede na to, da sta do konca mandata le še slabi dve leti, večje organizacijske in strukturne spremembe niso smiselne, ker je znano, da to na ministrstvih vzame veliko energije in časa ter da se nekaj mesecev ukvarjajo samo s tem."

Revizija bi lahko ustavila Teš 6 Na vprašanje, ali je umik iz projekta Teš 6 še realen glede na veliko vloženega denarja v ta projekt, je Virant dejal, da bi morali narediti temeljito in neodvisno revizijo projekta, kot je predlagal Goran Klemenčič oziroma Komisija za preprečevanje korupcije. "Na podlagi te neodvisne revizije bi morali sprejeti naslednje odločitve. Če bi se pokazalo, da bo ta projekt po koncu naložbe vsako leto ustvarjal izgubo, ga je bolje ustaviti."

DL ne diši UTD Državljanska lista univerzalnemu temeljnemu dohodku načeloma ni naklonjena, je še dejal predsednik DL. Tako se je opredelil do vprašanja, za katerega je vodja poslancev Pozitivne Slovenije Janko Möderndorfer dejal, da ga bodo odprli tudi na ravni koalicije.

Ne spreglejte