Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
12.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ajdovščina

Petek, 31. 5. 2013, 12.07

8 let, 3 mesece

V Ajdovščini ljudska skupščina o perečih družbenih temah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Ajdovščini bo danes t. i. ljudska skupščina, na kateri bodo zbrani razpravljali "o najbolj perečih temah, ki danes zaznamujejo našo družbo".

Organizatorji pričakujejo, da se je bo udeležilo preko 100 ljudi. Pestro bo tudi v soboto, ko bodo razpravljali o viziji skupščine ljudstva in dolgoročnih prednostnih nalogah države.

Primorski puntarji: Stopimo v bran lastni državi "Vsake toliko zgodovina od nas zahteva, da združimo najboljše kar premoremo in da stopimo v bran lastni državi ter njeno usodo vzamemo v svoje roke. Da bomo sposobni in pripravljeni uspešno sooblikovati našo družbo, pa potrebujemo znanje in razpravo o mehanizmih, s katerimi bomo končno prebudili svoje uspavano državljanstvo. Država se gradi skozi pobudo vsakega izmed nas, državljanke in državljana, preko lokalne skupnosti in organizacij, pa vse do ravni države," so v povabilo na današnjo skupščino napisali organizatorji, Primorski puntarji.

O teh mehanizmih in o tem, kako preko njih vplivati na odločitve, ki so pomembne za vse državljane, bodo torej danes in v soboto spregovorili v Ajdovščini. Danes se bo dogajanje začelo ob 18. uri v ajdovski dvorani prve slovenske vlade.

Jutri cel dan vstajniškega dogajanja V soboto bo sicer dogajanje potekalo cel dan, organizator dogajanja pa je vstajniška Skupnost skupin 6. maj. Razpravi o viziji skupščine in prednostnih nalogah, med katerimi so tudi pisanje nove ustave ter pravni red v državi, bo sledilo glasovanje o najbolj učinkovitih predlaganih rešitvah.

Po kosilu se bodo razdelili na več delovnih skupin, ki bodo razpravljale tudi o reševanju in spodbujanju slovenskega podjetništva in gospodarstva ter iskale alternativne rešitve. Med udeleženci bo tudi Združenje brezposelnih, ki želijo spregovoriti o možnostih zaposlitve preko različnih javnih del.

Manifest vstajnikov Sobotno dogajanje bodo zaključili z glasovanjem o predlaganih sklepih ter oblikovanjem več različnih dokumentov, med njimi tudi manifesta vstajnikov.

Po besedah enega od organizatorjev dogajanja v Ajdovščini Vilka Brusa naj bi v soboto v Ajdovščino prišlo okrog 150 udeležencev iz celotne države.

Ne spreglejte