Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2014,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Večer AVK

Petek, 11. 7. 2014, 14.00

8 let

Todorović prepričan, da se da z Večerom zelo lepo poslovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z resnim pristopom in dobro strategijo se da z Večerom zelo lepo poslovati, meni Sašo Todorović, ki je z Urošom Haklom prek podjetja Dober Večer od Dela kupil večinski del mariborske družbe.

Todorović dokončen prevzem in s tem prihod v mariborsko časopisno hišo pričakuje v nekaj tednih, saj se mora pred tem o poslu izjasniti še varuh konkurence, medtem ko soglasje ministrstva za kulturo že imajo. Podrobnosti zaradi zavez v pogodbi ni želel razkrivati, je pa zatrdil, da je denar zagotovljen.

Med prvimi koraki je nekdanji prvi mož telekomunikacijskega podjetja T-2 omenil stabilizacijo poslovanja z ukrepi tako na prihodkovni kot na odhodkovni strani. Dolgoročno, po njegovih besedah, želijo pot nadaljevati v smeri povezovanja regionalnih medijev, vendar o konkretnih načrtih v tej zvezi še ne želi govoriti.

V podjetju se verjetno ne bosta zaposlila Kar zadeva zniževanje stroškov, Todorović ne skriva, da bodo šli tudi v smeri zniževanja števila zaposlenih, kar je napovedal že pred sklenitvijo pogodbe. Ob opravljenem skrbem pregledu so namreč ugotovili, kakšni ukrepi so nujno potrebni na stroškovni strani.

Niti on niti Hakl se verjetno ne bosta zaposlila v podjetju, se bosta pa drugače aktivno vključevala v vodenje družbe vsak na svojem področju. Kar zadeva aktualno upravo in urednike, za zdaj po njegovih besedah o menjavah ne razmišljata.

Rezerva na prihodkovni strani Za nakup Večera sta se odločila, ker gre za medij, ki je v slovenskem prostoru prisoten že dolgo in ima zelo zveste bralce, tudi trend padanja naklade, ki je prisoten pri vseh tiskanih medijih, je pri Večeru bistveno nižji.

Veliko rezerve Todorović vidi predvsem na prihodkovni strani, kjer se da marsikaj še storiti z boljšim pristopom. "Ne nazadnje je bilo podjetje že od leta 2009 brez pravega lastnika, saj je bil zdajšnji brez upravljavskih pravic in podjetja sploh ni mogel pravilno upravljati," je prepričan bodoči solastnik Večera.

Ne spreglejte