SiolNET. Novice Slovenija
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To sta občini, kjer še niso zabeležili okužb s koronavirusom #video

0,68

termometer

Odpravili smo se v edini dve slovenski občini, kjer do zdaj še niso zabeležili okužb z novim koronavirusom. Župana sta pojasnila, kako jim je uspelo.

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah je ena izmed dveh belih občin na rdečem seznamu, v njej do zdaj niso potrdili še nobenega primera okužbe z novim koronavirusom. Župan Peter Škrlec tako dolgotrajno vztrajanje brez okužb pripisuje doslednemu spoštovanju navodil in kančku sreče. Z njim se strinjajo tudi občani. So pa v občini ne glede na dobro stanje hitro preventivno ukrepali. "Ukrepali smo takoj. V prvem valu epidemije, še preden so bili sprejeti vladni ukrepi," pojasnjuje Škrlec.

Še ena občina brez okužb pa je sosednja občina Benedikt. "Za to gre velika zahvala našim občankam in občanom, ki se glede na stanje držijo vseh omejitev in poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih," pove župan Milan Repič. Tudi v tej občini so se pravočasno odzvali na razmere. "Pravočasno smo se dogovorili za prenehanje dejavnosti v športni dvorani in medgeneracijskem centru," še pojasni župan.

Župan občine Sveti Jurij državljanom svetuje, da moramo v tem trenutku vsi stopiti skupaj, potrpeti nekaj tednov, se držati ukrepov, krivuljo spustiti na minimum in na koncu začeli odpravljati ukrepe.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin