SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svobodo medijev v JV Evropi bo mogoče spremljati tudi na spletu

2

termometer

Medijska organizacija jugovzhodne Evrope (Seemo) je sporočila, da bo odprla nove spletne strani za spremljanje medijske svobode v državah Jugovzhodne Evrope, med drugim v Sloveniji.

Seemo ima zaenkrat spletne strani, ki spremljajo razvoj na področju medijev v Belorusiji, na Madžarskem, v Makedoniji in Turčiji, zdaj pa namerava odpreti še spletne strani za Albanijo, BiH, Bolgarijo, Češko, Črno goro, Ciper, Grčijo, Hrvaško, Kosovo, Moldavijo, Poljsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo, Srbijo in Ukrajino. Organizacija s sedežem na Dunaju napoveduje, da bo projekt vzpostavljanja spletnih strani zaključen do septembra.

Na strani bo vrsta informativnih virov, a bodo ti v angleškem jeziku Spletne strani za posamezne države vsebujejo vrsto informativnih virov v angleškem jeziku: novice, ekskluzivna mesečna poročila, pravne in politične analize ter lokalne in mednarodne pobude v podporo svobodi medijev. Spletne strani spremljajo politične dogodke in razprave v posameznih državah in vsebujejo povezave na informacije in analize, ki jih objavljajo vlade kot tudi organizacije za človekove pravice, specializirane za svobodo medijev.

Strani vsebujejo tudi povezave do medijskih poročil, strokovnih mnenj, poročil o medijski svobodi in druge informacije, ki jih pripravljajo Seemo, vlade in mednarodne organizacije.

Spletne strani so namenjene tako strokovni kot splošni javnosti, ki jo zanimajo poglobljene informacije o medijskih vprašanjih in svobodi medijev, so še sporočili iz Seema.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin