SiolNET. Novice Slovenija
2,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet RTV: Ustavno sodišče pozivamo, naj čim prej sprejme končno odločitev

2,32

termometer

RTV Slovenija |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Trinajst članic in članov Sveta RTV Slovenija, imenovanih na podlagi novele zakona o RTV Slovenija, se je danes na lastno pobudo prvič sešlo na spoznavnem srečanju. Ob tem so ustavno sodišče pozvali, naj čim prej sprejme končno odločitev in preseka pravno in sistemsko negotovost.

"Zavedamo se, da zaradi zadržanja zakona in njegove obravnave pred ustavnim sodiščem nimamo možnosti za polno opravljanje svojih mandatov. Kljub temu pa izražamo pripravljenost konstruktivnega dela v javnem interesu. V obdobju do odločitve ustavnega sodišča se bomo seznanjali z ustrojem in delovanjem javnega medija ter se pripravljali na prevzem nalog. Naš cilj je, da bomo ob odločitvi ustavnega sodišča že pripravljeni na operativno delo. Ustavno sodišče pozivamo, da čim prej sprejme končno odločitev ter preseka pravno in sistemsko negotovost," piše v izjavi, ki jo je podpisalo 13 članov sveta RTVS.

Pod izjavo so podpisani Andrea Bartole, Gaja Brecelj, Gregor Drnovšek, Sašo Hribar, Aleš Novak, Boštjan Ogris, Robert Pajek, Igor Prassel, Klaudija Sedar, Špela Stare, Ilinka Todorovski, Andraž Vehovar in Luka Zebec. Manjkala sta Tadej Troha in Goran Forbici, dva člana sveta pa še nista imenovana.

V novem svetu zavoda je po noveli zakona 17 članov. Enajst članov je predstavnikov javnosti, šest pa predstavnikov zaposlenih, ki so jih zaposleni izbrali iz lastnih vrst. Pet od teh so izvolili na neposrednih volitvah, enega je imenoval svet delavcev RTV Slovenija. Po noveli zakona o RTV Slovenija bi moral svet RTV z delom začeti 26. februarja. Kot je že omenjeno, dva člana sveta še nista imenovana, tako da svet trenutno sestavlja petnajst članov.
Andrej Grah Whatmough Novice Svet delavcev RTVS Graha Whatmougha poziva h kriznemu ukrepanju zaradi škode po zavajanju o gledanosti Igor Kadunc Novice Kadunc: Izguba RTV Slovenija bi brez računovodskih akrobacij znašala tri milijone evrov Andrej Grah Whatmough Novice Slaba novica za Graha Whatmougha Peter Gregorčič Novice Gregorčič: Programski svet RTVS bo nemoteno deloval
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin