Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2022,
11.52

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Študentski dom Ljubljana študij PR članek

Ponedeljek, 8. 8. 2022, 11.52

1 leto, 8 mesecev

Študenti, ste že oddali vlogo za subvencionirano bivanje?

Oglasno sporočilo

Prošnje za sprejem ali podaljšanje bivanja je treba oddati na spletnem portalu eVŠ.

Studenstski.dom.Ljubljana_Kolaz_2022 | Foto:

Javni zavod Študentski dom Ljubljana (ŠDL) omogoča študentom kakovostno bivanje po subvencioniranih nastanitvenih cenah v številnih domovih v Ljubljani, ki se nahajajo v bližini višješolskih in visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška).

Za bivanje v ŠDL v okviru razpoložljivih kapacitet morajo študenti izpolnjevati pogoje za subvencionirano bivanje in pravočasno oddati prijavo na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov višješolskega in visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/2023. Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja je treba oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Študenti, ki bodo prošnjo za sprejem oddali do 16. avgusta, bodo v skladu s Pravilnikom o subvencioniranju bivanja študentov uvrščeni na 1. prednostno listo, zato je ključno, da študenti prošnjo oddajo čim prej.

Vse dodatne informacije o navedenem javnem razpisu lahko študenti dobijo v Pisarni za študentske domove, ki za visokošolsko središče v Ljubljani deluje v ŠDL. V času uradnih ur so svetovalci dosegljivi na telefonskih številkah (01) 530 6027 in (01) 530 6028 ali na elektronskem naslovu pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Opozoriti velja, da je za študijsko leto 2022/2023 v razpisu nekaj novosti:

  • do subvencioniranega bivanja so upravičeni tudi študenti višjih šol,
  • študenti, ki zamenjajo študijski program in bodo v študijskem letu 2022/2023 vpisani v drug študijski program, kot so bili v študijskem letu 2021/2022 ("prepisovalci"), morajo oddati prošnjo za podaljšanje bivanja,
  • študenti lahko na letošnjem razpisu oddajo prošnjo za subvencionirano bivanje tudi po 16. 8. 2022, vendar le kot prošnjo za sprejem, in sicer če:
    • prošnje za sprejem za študijsko leto 2022/2023 še niso oddali;
    • prošnje za podaljšanje bivanja niso oddali do 16. 8. 2022;
    • je bila prošnja za sprejem ali podaljšanje zavrnjena ali zavržena in je prišlo do spremembe dejanskega stanja (to pomeni izpolnjevanje vseh pogojev iz 12. čl. Pravilnika o subvencioniranju bivanja študentov);
  • pri obravnavi prošnje se upoštevajo dokazila o učnem ali študijskem uspehu, ki niso starejša od dveh študijskih let.

Študentski dom Ljubljana

Svetčeva ulica 9

1000 Ljubljana


Naročnik oglasnega sporočila je Študentski dom Ljubljana.

Ne spreglejte