Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2019,
20.17

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

54

Natisni članek

stranke odzivi Slovenija Evropske volitve 2019 Evropske volitve 2019

Nedelja, 26. 5. 2019, 20.17

4 leta, 11 mesecev

Slavje za listo SDS in SLS, Janša že napovedal predčasne volitve #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

54

Največ glasov volivcev in tri evropske poslance je na letošnjih evropskih volitvah prejela skupna lista SDS in SLS. Prvak SDS Janez Janša je poudaril, da v Evropski parlament pošiljajo ljudi, ki vedo, da se je treba tam trdo boriti za slovenske interese in ugled Slovenije v Evropi. "Naslednje volitve, ki so pred nami, bodo skoraj zagotovo volitve v slovenski državni zbor," je ob tem napovedal Janša.

"Tudi v državnem zboru bi potrebovali večje število poslancev, ki vedo, kaj je dobro Slovenije, ki so se sposobni povezovati ter dvigniti ugled Slovenije v svetu," je poudaril predsednik SDS Janez Janša in se ob tem zahvalil vsem kandidatom na skupni listi.

Fotogalerija
1 / 18

Zver: Evropo bo treba na novo sestaviti in jo stabilizirati

Zver: Evropo bo treba na novo sestaviti in jo stabilizirati. Video: Planet.


Z omenjene liste so bili v Evropski parlament izvoljeni Milan Zver (SDS), Romana Tomc (SDS) in Franc Bogovič (SDS). Zver je po objavi rezultatov poudaril, da bo treba Evropo na novo sestaviti in jo stabilizirati. "Vsem državam članicam bo treba omogočiti, da bodo v EU maksimalno izrabile svoje potenciale," je dejal Zver.

Bogovič: Veselim se tega izziva. Video: Planet.


Bogovič je v prvem odzivu poudaril, da je za njim prvi petletni mandat v Bruslju in Strasbourgu. "V Evropskem parlamentu je veliko več od tega, kar nas sprašujete novinarji. Veselim se tega izziva," se je na vnovično izvolitev odzval Bogovič.


Preberite še:

Evropski parlament
Novice Odmevi po Evropi: Mayeva močno poražena, Grki kmalu na predčasne volitve? #video
Stol za Jovevo
Novice V štabu SDS za Jovevo rezervirali poseben stol #foto #video
Sebastian Kurz
Novice Prve projekcije: Kurz slavi v Avstriji, Nemčijo zajel zeleni val #video
Novice Bosta SDS in SLS z zmago potrdili predvolilne napovedi? #video
Angelika Mlinar in Alenka Bratušek
Novice Kdo so poraženci evropskih volitev #foto #video

Šarec: V kampanji se nismo ukvarjali z drugimi

Prvak LMŠ in premier Marjan Šarec je po objavi rezultatov, ki so LMŠ prinesli dva mandata v Evropskem parlamentu, poudaril, da so v stranki imeli proevropsko usmerjeno kampanjo, ki se ni ukvarjala z drugimi strankami oziroma tekmeci.

Šarec: Med kampanjo se nismo ukvarjali z drugimi. Video: Planet.


"Hvala vsem kandidatom, sploh pa izvoljenima. Irena Joveva in Klemen Grošelj sta dobra kandidata in bosta še boljša evropska poslanca. Iskrene čestitke za rezultat, ki sta ga dosegla," je sporočil Šarec.

Joveva: Upam, da se ne bomo prepirali. Video: Planet.


Joveva je dejala, da se potrebne spremembe nakazujejo tudi z izvolitvijo novih obrazov: "Upam, da nas bo vseh osem sodelovalo, da bomo enotni in da se ne bomo prepirali, ko bo šlo za interese slovenskih volivk in volivcev ter naše države."

SD do velike zmage: poleg Tanje Fajon v Bruselj tudi Milan Brglez. Video: Planet.


Fajonova: V Evropskem parlamentu naj se oblikuje napredna večina

Z dvema osvojenima mandatoma so zadovoljni tudi v SD. Poleg nosilke liste Tanje Fajon bo v Evropskem parlamentu sedel tudi Milan Brglez, ki se je stranki pridružil po lanskih parlamentarnih volitvah. Pred tem je bil Brglez kot član SMC predsednik državnega zbora.

Fajonova: Potrebujemo napredno večino. Video: Planet.


Fajonova je v prvem odzivu ocenila, da je čas, da se v Evropskem parlamentu oblikuje napredna večina. "Potrebujemo napredno večino, zadnjih deset oziroma 15 let je nismo imeli. Te institucije so bile v večini pod vodstvom Evropske ljudske stranke (EPP)," je izjavila nosilka liste SD.

Novakova: Borila se bom tudi za dober glas o Sloveniji

Kot osma evropska poslanka bo Slovenijo v Bruslju zastopala Ljudmila Novak iz vrst NSi. "Obljubljam, da bom izpolnila vaša pričakovanja in vaše zaupanje, da bom trdo delala, da se bom v Evropskem parlamentu borila za dober glas o Sloveniji ter za močno in trdno EU. Samo takšna Unija nam namreč omogoča varno in boljšo prihodnost," je obljubila Novakova.

Novakova: Borila se bom tudi za dober glas o Sloveniji. Video: Planet.


Prvak stranke Matej Tonin je medtem priznal, da je bil samostojni nastop stranke v danih okoliščinah morda nekoliko tvegan. "Odločili smo se premišljeno. Hoteli smo poudariti, da tudi na slovenski desni strani obstaja drugačna politika, politika, ki gradi na dialogu, povezovanju in sodelovanju," je pojasnil Tonin.

Tonin: Samostojni nastop je bil morda nekoliko tvegan. Video: Planet.


 

Ne spreglejte