SiolNET. Novice Slovenija
6,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število okužb se je približalo številki 400 #video

6,55

termometer

V torek so opravili 2.228 PCR-testov in pri tem potrdili 385 okužb z novim koronavirusom. Po oceni NIJZ je trenutno število aktivnih primerov 2.560.

Število okužb v Sloveniji v zadnjih dveh tednih znova narašča. Včeraj je bilo v primerjavi s preteklim torkom 138 okužb več. Število se je dvignilo za 55 odstotkov.

To je največ potrjenih okužb na dan od 25. maja. V torek so potrdili 67 okužb več kot dan prej, delež okužb pa je bil za 1,8 odstotne točke višji.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je povečalo za 20, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa za 11.

Beovićeva: Višje številke kot lansko poletje

Kot je včeraj povedala infektologinja in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović, so trenutne številke veliko višje kot so bile lansko poletje.

"Številke so visoke, precej višje kot lansko poletje, ob tem, da poletni čas pomeni neke vrste zatišje. Šole ne delajo, na delovnih mestih je manj ljudi, ker so na dopustih, zato nas še posebej skrbi pričakovano dodatno povečanje števila primerov v zgodnjem jesenskem času," je dejala Beovićeva.

"Številke nikakor niso razlog za preplah, so pa razlog za to, da smiselno ukrepamo in se zaščitimo, kolikor se da. To pomeni, da se morajo zlasti starejši ljudje cepiti," je dodala.

Bojana Beović Novice Beovićeva: Številke nikakor niso razlog za preplah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin