SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sončna elektrarna na strehi šole

2

termometer

Tudi na podeželju sledijo trendom varovanja okolja. Na Muti so slovesno otvorili sončno elektrarno na tamkajšnji osnovni šoli.

Šola je s svojimi aktivnostmi že pred leti pridobila naziv Eko šole in z dejavnostmi varujejo okolje tako, da varčujejo z električno energijo , vodo ter ločujejo odpadke. Ravnateljica Osnovne šole Muta, Anita Ambrož je povedala, da so se za sončno elektrarno skupaj z občino Muta odločili zato, da bodo pripomogli k zmanjšanju škodljivega izpusta ogljikovega dioksida v ozračje, pa tudi učenci in učitelji bodo spremljali delovanje sončne elektrarne, kar bo prispevalo k iskustvenemu učenju naravoslovja.

Skupina BISOL Group s svojimi investicijami v sončne elektrarne postaja vse bolj pomemben akter v Sloveniji na področju proizvodnje zelene energije. Sončna elektrarna je nameščena na treh strehah objektov, na matični šoli, telovadnici in vrtcu. Občina Muta je vodilnemu slovenskemu izvajalcu sončnih elektrarn na ključ podelila služnostno pravico za 25 let, osnovna šola pa je na ta način zamenjala del dotrajane strehe na šoli.

Sončno elektrarno sestavlja 946 silicijevih modulov, ki bodo letno proizvedli 255 megavatnih ur električne energije, kar kot že rečeno ustreza porabi 65 okoliških gospodinjstev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin