Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
10.09

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Splošna bolnišnica Celje

Sreda, 7. 11. 2018, 10.09

5 let, 5 mesecev

Sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice razveljavljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
splošna bolnišnica celje | Foto STA

Foto: STA

Delovno sodišče v Celju je razveljavilo februarski sklep o imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico celjske bolnišnice. Kot je povedal odvetnik Igor Inkret, ki zagovarja Branka Gabrovca - ta je prav tako kandidiral za direktorja celjske bolnišnice -, je bil sklep o imenovanju Guček Zakoškove nezakonit.

Inkret je dodal, da je sodišče celjski bolnišnici naložilo ponovno odločanje o imenovanju direktorja celjske bolnišnice. Guček Zakoškova pa je povedala, da zadeve ne more komentirati, ker še nima nobene informacije o sodbi sodišča.

Gabrovec se je na sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice pritožil, ker ga je razpisna komisija sveta zavoda celjske bolnišnice izločila s seznama kandidatov za novega direktorja bolnišnice.

Bolnišnica Celje
Novice Celjska bolnišnica letos s predvidoma 3,7 milijona evrov izgube

Razlog za izločitev Gabrovca naj bi bilo neizpolnjevanje pogojev za razpisano delovno mesto, saj naj bi imel premalo let vodstvenih delovnih izkušenj. S seznama kandidatov ga je 5. februarja na seji sveta zavoda izločila razpisna komisija, ki jo je vodila Barbara Tiselj, sicer strankarska kolegica na omenjeni seji izvoljene direktorice celjske bolnišnice Margarete Guček Zakošek. Obe sta namreč članici SMC.

UKC Ljubljana
Novice UKC svari pred lažnimi spletnimi stranmi, na katerih obljubljajo "čudeže"

Delovno sodišče je konec februarja na predlog Gabrovca izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico za mandatno obdobje štirih let. Nato je v začetku aprila ugodilo ugovoru celjske bolnišnice in razveljavilo izdano začasno odredbo. Guček Zakoškova je mandat nastopila konec februarja.

Ne spreglejte