Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2015,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

DeSUS Franc Jurša Alenka Bratušek prestop

Četrtek, 27. 8. 2015, 11.39

8 let

Šef Desusovih poslancev Franc Jurša ne ve nič o novi poslanki v njihovi stranki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tik pred parlamentarnimi počitnicami je med Desusove poslance prestopil Peter Vilfan, ki je pred tem zapustil stranko ZaAb. Se obeta še en prestop, ki bi lahko pokopal Zavezništvo Alenke Bratušek?

Najmanjšo poslansko skupino ZaAb so sprva sestavljali štirje poslanci, z odhodom Petra Vilfana pa se je zožila na tri člane. Kot navaja Dnevnik, naj bi med upokojenske poslance kmalu presedlala še ena poslanka ZaAb, in sicer Mirjam Bon Klanjšček. To pa bi lahko pomenilo dokončen razpad poslanske skupine ZaAb, saj bi v njej ostala le Alenka Bratušek in Jani Möderndorfer, kar bi bil po pisanju Dnevnika prvi tovrstni primer v slovenski parlamentarni praksi.

Pogoj za obstoj poslanske skupine je, da so v njej vsaj trije poslanci. Bon Klanjščkova je za Dnevnik potrdila, da jo nekateri vidni člani stranke DeSUS vabijo v svoje vrste, a da se o nadaljevanju svoje politične kariere še ni odločila.

"Nič ne vem o tem, da bi koga vabili v svoje vrste, čeprav bi kot vodja to moral vedeti," pa pravi vodja Desusove poslanke skupine Franc Jurša, ki je trenutno na dopustu. Dodal je, da mora tisti, ki si želi priti v njihove vrste, imeti socialni čut in sprejeti program stranke.

Erjavec za jesen napovedal še več prestopov Sicer pravi, da je Bon Klanjškova zelo aktivna poslanka, ki je bila na prejšnjih volitvah tudi ena od mogočih kandidatk na njihovem seznamu.

Kaj bi torej morebitni prestop v resnici pomenil za ZaAb, smo želeli izvedeti od predsednika poslanske skupine Möderndorferja, a se na naše klice in sporočila trenutno ne odziva, odziv pričakujemo tudi od Bon Klanjščkove.

Naj spomnimo, da je ob prestopu Vilfana Bon Klanjškova zatrdila, da ne razmišlja o odstopu iz poslanske skupine, je pa zato prvi mož upokojencev Karl Erjavec napovedal, da Vilfanov prestop ne bo zadnji, predvsem pa da bo jesen še vroča.

Ne spreglejte