Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
5. 3. 2015,
8.51

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

Matevž Frangež

Četrtek, 5. 3. 2015, 8.51

3 mesece, 1 teden

SD-jev Frangež zapušča politiko: Naslednjih 20 let ne bom poslanski ali županski kandidat

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Matevž Frangež je dal odpoved. S svojo odločitvijo je že seznanil tudi predsednika svoje stranke SD Dejana Židana.

"Zdi se mi, da doživljam eno od najboljših sprememb v svojem življenju. Ne prihaja od zunaj, ampak iz mene. Kot da se mi celotni 'mindset' sestavlja na novo in na boljše. Spet sem poln navdiha in strasti, ki sem ju - resnici na ljubo - nekje na poti izgubil. Življenje zaživeti drugače. Pogrešam Maribor," Facebook zapis nekdanjega poslanca SD Frangeža povzema časnik Večer.

Naveličan profesionalne politike "Pet dni na teden v Ljubljani me je oddaljilo od okolja in ljudi. Kvečjemu ura na dan z otrokoma, preden gresta spat, jaz pa od vožnje med domom in Ljubljano in dnevnih rutin popolnoma izčrpan. Naveličanost okolja, v katerem sem preživel svojih zadnjih sedem let profesionalne politike. Novi izzivi, vrsta idej, čas za nove projekte, drugačne zmage. Ustvarjalno, svobodno, povezano. Tako želim živeti svoje življenje," pojasnjuje.

Iz navedenih razlogov je predsedniku vlade Miru Cerarju sporočil svojo odpoved in s to odločitvijo seznanil tudi šefa svoje stranke Dejana Židana. Do konca marca bo, kot poudarja, končal prevzete naloge in nato izkoristil še nekaj dopusta, da se pripravi "na zalet proti novim izzivom".

"Sledim tistemu, kar mi narekuje srce" "Vem, mnogi boste rekli, da sem nor. A vsakdo, s katerim sem v teh dneh delil to svojo odločitev, je lahko v mojem navdušenju videl, da samo sledim tistemu, kar mi narekuje srce," je še zapisal Frangež in dodal: "Vse življenje sem si želel biti politik. Danes v šali pravim, da moraš paziti, česa si v življenju želiš, ker se ti to slej kot prej uresniči. Toda zato, da spreminjaš svet, ni treba biti v politiki."

Po telefonu nam je še povedal, da se bo v prihodnje lotil novih projektov, vendar nam ni želel zaupati, kakšnih. "Stvari še niso zrele. Zakaj bi nekaj napovedoval, potem pa bi se kaj zalomilo in bi bil velik poraženec," je dejal. Zatrdil nam je, da neposrednih političnih ambicij nima več, želi pa še naprej ostati aktiven, predvsem na način, da bi svoje znanje prenašal na nove generacije.

Na vprašanje, ali ga bomo v prihodnje videli na kakšni kandidatni listi za poslanca ali župana, je odgovoril: "Zagotovo ne, v prihodnjih 20 letih ne." V smehu je poudaril, da tudi nove stranke ne bo ustanavljal in da po prepričanju ostaja socialdemokrat.

Ne spreglejte