Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 9. 2008,
8.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 17. 9. 2008, 8.07

8 let

Rušenje objektov na vrtičkih v Črnučah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Republiška inšpekcija bo danes začela odstranjevati objekte na vrtičkih v Črnučah. Tudi MOL dobila odločbo inšpekcije, da mora s svojih parcel odstraniti na črno postavljene objekte.

Na spletni strani Inšpektorata RS za okolje in prostor je od ponedeljka objavljeno obvestilo inšpekcijskim zavezancem na območju vrtičkov ob reki Savi, ki ga je ljubljanska območna enota inšpektorata izdala 10. septembra. Iz obvestila je razvidno, da je bila vsem investitorjem, lastnikom oz. posestnikom nelegalno zgrajenih objektov izdana odločba, s katero je inšpekcija odredila, da v sedmih dneh odstranijo nelegalno zgrajene objekte na parcelah v katastrski občini Stožice. V danem roku zavezanci niso odstranili vseh objektov Inšpektor je 26. junija na inšpekcijskem ogledu ugotovil, da zavezanci v danem roku niso odstranili objektov, zato je 1. julija izdal sklep o dovolitvi izvršbe, v katerem je določil dodatni rok za odstranitev, in sicer 1. september. V odločbi je bilo navedeno tudi opozorilo za inšpekcijske zavezance, da bo objekte, ki ne bodo odstranjeni v roku, odstranilo pooblaščeno podjetje na njihove stroške.

Ob Savi vikendi s kopalnicami in bazeni

Župan je na torkovi novinarski konferenci med drugim dejal, da se akcija odstranjevanja vrtičkov v Ljubljani izvaja tako, kot je napovedal kmalu po začetku mandata. Ob tem je spomnil, da ob Savi v Črnučah niso le urejeni vrtički, ampak vikendi s kopalnicami in bazeni, ki so jih zgradili brez gradbenih dovoljenj. Kaj je črna gradnja, pa v zakonu točno piše, je poudaril.

Vrtičkarji niso prejeli odločb Podpredsednica Društva vrtičkarjev Ljubljana Marina Dolinar je v sporočilu za javnost poudarila, da si ožji odbor društva že ves teden prizadeva dobiti oz. pridobiti inšpekcijske odločbe, "vendar noben vrtičkar do danes ni prejel nobene odločbe". Gradbena inšpektorica Tanja Varljen pa je pojasnila, "da je odločba izdana in pravnomočna ter da je na njo možna izvršba za neznane investitorje na navedenih parcelah," je zapisala Dolinarjeva.

Ne spreglejte