Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Petek,
8. 3. 2013,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 8. 3. 2013, 13.18

8 let

Roža mogota v roke Vesne Stojanovič

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnja dobitnica priznanja Zveze svobodnih sindikatov roža mogota je predsednica sindikata in sveta delavcev v Mercatorju Vesna Stojanovič.

Nagrado, ki se podeljuje za dosežke na področju enakih možnosti v preteklem koledarskem letu, je Stojanovičeva prejela za svoje pobude in tvorno sodelovanje pri nastajanju aktov in projektov, ki pomembno izboljšujejo položaj delavk in delavcev v Mercatorju, ki zaposluje približno 11 tisoč ljudi, od tega je okoli 80 odstotkov žensk.

Pobudnica sprejetja Akta o prepovedi vseh vrst nasilja Stojanovičeva je pobudnica sprejetja Akta o prepovedi vseh vrst nasilja, ki opredeljuje ukrepe družbe Mercator proti spolnemu in drugemu nadlegovanju ter trpinčenju na delovnem mestu in v zvezi z delom. Sodelovala je tudi pri ustanovitvi in delovanju Humanitarne fundacije Mercator, pri pridobitvi polnega certifikata Družini prijazno podjetje in pri ustanovitvi ergonomskega tima v Mercatorju.

Sindikalno delo je poslanstvo Vesna Stojanovič je ob prejemu priznanja povedala, da je vesela dejstva, da se je znašla v tako eminentni družbi nagrajenk, zlasti v teh časih, ko je delo sindikalistov zelo nehvaležno. Sama delo sindikalistke dojema kot poslanstvo pomagati ljudem v stiski, zlasti danes, ko je revščina kljub trdemu in poštenemu delu prisotna tudi med zaposlenimi. Zato je še posebej ponosna na Humanitarno fundacijo, ki so jo ustanovili v Mercatorju, ob čemer poziva, naj se podobna ideja uporabi tudi v drugih podjetjih.

Kandidatko oziroma kandidata za priznanje lahko na podlagi javnega razpisa predlaga vsak član sindikatov, ki so povezani v ZSSS. Nagrajenka je iz rok predsednika ZSSS-ja Dušana Semoliča prejela kipec akademskega kiparja Dušana Tršarja. Dobitnico sta poleg drugih prišla pozdravit tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Na željo dobitnice nagrade pa je za veselo razpoloženje na ta praznični dan poskrbel Adi Smolar.

Ne spreglejte