SiolNET. Novice Slovenija
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Munda ni več prvi mož mariborskih kriminalistov

0,64

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

Robert Munda od 1. maja več ne vodi mariborskih kriminalistov. Zamenjal ga je Andrej Kolbl, je odločila generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. Munda sicer ostaja del ekipe, opravljal bo naloge višjega kriminalističnega inšpektorja, so sporočili iz policije.

Seat policija Novice Neuradno: visoki predstavnik slovenske policije pijan za volan

Roberta Mundo so v prvi polovici februarja med rutinskim pregledom zaustavili mariborski policisti. Munda je opravil preizkus alkoholiziranosti, ta pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Sprožili disciplinski postopek

Mundi so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli 900 evrov globe in 16 kazenskih točk, za en dan pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje. Po navedbah policije je nekdanji vodja kriminalističnega sektorja mariborske policije globo tudi poravnal.

Takrat so zoper njega sprožili disciplinski postopek, ki ga je vodila generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Po omenjenem dogodku je policija posredovala sporočilo, v katerem so zapisali, da morajo policisti v skladu s kodeksom policijske etike tudi v zasebnem življenju skrbeti za varovanje in utrjevanje lastnega ugleda in ugleda policijske organizacije, česar pa v obravnavanem primeru Munde niso mogli potrditi. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin