Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 3. 2012,
20.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

razpis

Torek, 13. 3. 2012, 20.07

7 let, 12 mesecev

Razpis za nakup prenosnikov za javno upravo - večino posla dobil Unistar LC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Agencija za javno naročanje je izvedla skupno naročilo prenosnih računalnikov za 56 naročnikov iz javne uprave.

Skupna predvidena vrednost naročila je 1,845 milijona evrov. Izbranih je bilo sedem ponudnikov, skoraj 80 odstotkov celotnega razpisa je dobilo podjetje Unistar LC. Vrednost najcenejšega računalnika je 511 evrov, najdražjega 1215 evrov.

Naročilo je bilo izvedeno po odprtem postopku Javno naročilo vključuje nakup prenosnih računalnikov in odpravo napak v garancijski dobi za obdobje dveh let, so pojasnili v agenciji za javno naročanje. Naročilo je bilo izvedeno po odprtem postopku, in sicer na podlagi sklepa vlade iz aprila lani, s katerim so bili določeni predmeti skupnih javnih naročil za leto 2011, navajajo na agenciji.

Naročilo je bilo oddano v devetih sklopih, izbranih je bilo sedem ponudnikom, to so Birotehna, Gambit Trade, Gorenje, Lancom, Marand inženiring, SRC in Unistar LC. Naročila v vrednosti 1,455 milijona evrov je dobilo Unistar LC, kar je skoraj 80 odstotkov celotnega razpisa. Gorenje je dobilo posel v vrednosti 269.773 evrov, Birotehna v vrednosti 8677 evrov, Lancom v ocenjeni vrednosti 19.861 evrov, Marand inženiring pa v vrednosti 91.446 evrov.

Povprečna vrednost predvidenih nakupov prenosnikov znaša 753 evrov Za miniprenosnike so dosegli ceno 511 evrov, za najdražji kos, polterenski prenosni računalnik, pa 1215 evrov. Povprečna vrednost predvidenih nakupov prenosnikov tako znaša 753 evrov na prenosni računalnik, navajajo v agenciji.

Pojasnjujejo tudi, da so z vsemi ponudniki, ki so oddali popolne ponudbe, sklenili okvirni sporazum. Pet od sedmih ponudnikov je oddalo popolne ponudbe in so bili najugodnejši v posameznih sklopih, dva pa sta oddala popolni ponudbi, vendar v nobenem izmed sklopov nista bila najugodnejša. To sta družbi SCR in Gambit Trade. Noben od ponudnikov, ki so predložili ponudbo, pa ni vložil zahteve za uveljavitev pravnega varstva.

Posamezni naročniki bodo naročali pri najugodnejšem ponudniku Na agenciji za javno naročanje pojasnjujejo, da gre za predvidene vrednosti za predvidene količine, ki so jih podali posamezni naročniki za obdobje dveh let. Dejanska količina dobavljenih prenosnih računalnikov in s tem porabljenih sredstev v ta namen pa bo, kot navajajo na agenciji, odvisna od potreb in razpoložljivih sredstev v proračunskem obdobju za posamezne naročnike in bo za leto 2012 znana do 28. februarja 2013. Takrat morajo namreč vsi naročniki na portalu javnih naročil objaviti realizirana naročila na podlagi sklenjenih okvirnih sporazumov.

Posamezni naročniki bodo tako naročali pri najugodnejšem ponudniku. Prednost okvirnih sporazumov je tudi v tem, da se (lahko) ponovno odpira konkurenca, in sicer je v konkretnih sporazumih predvideno, da se bo odpirala vsake šest mesecev, na podlagi tega pa bodo potem znani novi najugodnejši ponudniki, še pojasnjujejo v agenciji.

Ne spreglejte