Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
25. 1. 2013,
9.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2013, 9.32

8 let, 3 mesece

Razpis MOL-a napisan za nekdanjega obveščevalca in člana PS-ja Sandija Bonaco?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri razpisu, prek katerega so zaposlili podpredsednika koprskega PS Bonaco, se je prvič zgodilo, da je MOL za delo v redarstvu dal prednost tistemu, ki zna tuji jezik, v tem primeru italijanskega.

Na Planet Siol.net smo v preteklih dneh poročali, da je bil Bonaca kot nekdanji sodelavec Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) vključen v elektronsko dopisovanje nekdanjega direktorja Sove Sebastjana Selana s svojimi sodelavci, iz katerega je razvidno, da je agencija pred predčasnimi volitvami leta 2011 zbirala podatke o politikih, si zapisovala podatke iz zasebnega življenja nadzorovanih oseb in domnevno neprimerno obveščala sodišča. Zaradi omenjenega domnevno nezakonitega delovanja je v agenciji odrejen notranji nadzor.

Od Bonace pričakujejo prenos dobrih praks iz tujine, predvsem Italije

Mestna občina Ljubljana (MOL) je septembra objavila javni natečaj za višjega svetovalca v mestnem redarstvu in 17. decembra na tem položaju zaposlila Sandija Bonaco, poroča spletni portal Zurnal 24. Bonaca je bil slab mesec pred tem, 23. novembra, izvoljen za podpredsednika mestnega odbora Pozitivne Slovenije (PS) v Kopru. PS je takrat še vodil zdaj "zamrznjeni" predsednik Zoran Janković, ki je tudi prvi mož MOL-a.

Pri omenjenem razpisu se je prvič zgodilo, da je MOL, ko je iskal kandidata za delo v redarstvu, zahteval oziroma dala prednost tistemu, ki zna tuji jezik, v tem primeru italijanskega. Na občini so pojasnili, da so to storili zato, ker ima "Italija najrazvitejšo obliko lokalnih varnostnih struktur" in ker "od izbranega kandidata pričakujemo tudi aktivno sodelovanje pri izvajanju Strategije v skupnost usmerjenega dela mestnega redarstva in prenos dobrih praks iz tujine, predvsem Italije".

Bonaci zaposlitev za nedoločen čas

Zakaj so izbrali Bonaco? Ker je v primerjavi z drugimi kandidati "izkazal nadpovprečne kompetence s področja vodstvenih izkušenj pri vodenju zahtevnejšega dela v organizaciji in motiviranju kadrov ter izkazal največjo strokovno usposobljenost za ravnanje s človeškimi viri". "Imel je tudi nadpovprečne komunikacijske sposobnosti in bogate karierne dosežke,” so zatrdili v mestnem redarstvu.

Dodali so, da je izstopal na področju delovnih izkušenj, in sicer "pri samostojni pripravi zahtevnejših gradiv, razvojnih projektov, analiz, organizaciji dela in sodelovanja z drugimi službami na področju javne varnosti, spodbujanju in motiviranju kadrov, uvajanju in izvedbi učinkovitejšega razvoja služb ter izkušenj na področju sodelovanja na mednarodni ravni".

Bonaca ne bo delal na terenu, ampak bo sodeloval z drugimi organi, sodeloval bo pri oblikovanju sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv, samostojno pripravljal zahtevne analize, razvojne projekte, informacije in poročila ter vodil najzahtevnejše upravne postopke.

Plača? "Za naziv višji svetovalec III je določen 33. plačni razred," so na MOL-u odgovorili na vprašanje, kakšna bo plača izbranega kandidata. Osnovna bruto plača Bonace bo tako 1.511 evrov na mesec. V razpisnih pogojih je bilo navedeno tudi, da ga bodo zaposlili za nedoločen čas s trimesečnim poskusnim obdobjem.

Nezakonito nadzorovan tudi Dimitrij Rupel?

Spletni portal pozareport.si pa je poročal, da je bil nekdanjemu dolgoletnemu ministru za zunanje zadeve Dimitriju Ruplu, ko je v Trstu nastopil novo službo slovenskega generalnega konzula, za voznika dodeljen Franko Bonaco, brat Sandija Bonace. Glede na to, da je bil prej na ministrstvu za zunanje zadeve zaposlen tudi Sandi Bonaca, viri pozareporta.si iz obveščevalnih krogov pravijo, da naj bi omenjena brata Bonaco "ves čas skrbela" za nadzor Dimitrija Rupla.

Ne spreglejte