Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

vreme vremenska napoved sonce padavine

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 6.00

4 leta, 6 mesecev

Slovenijo zajeli oblaki, sonce nas bo spet ogrelo šele v četrtek #animacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Na prvi jesenski dan so vso Slovenijo že dopoldne zajele padavine, ki vztrajajo skozi ves dan. Zvečer in v prvem delu noči bo še oblačno z dežjem, predvsem na jugu se bodo pojavljale tudi nevihte z močnejši nalivi. Do jutra bodo padavine ponehale, na zahodu se bo delno razjasnilo, poroča Arso.

Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, napoveduje Arso.

vreme | Foto:

Več sonca bo na Primorskem

Jutri dopoldne se bo tudi v notranjosti oblačnost trgala, več sonca bo na Primorskem. Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, oblačnost bo od zahoda znova naraščala. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bo pas dežja počasi umikal proti jugu, v notranjosti Hrvaške in ob Jadranu bodo še nastajale padavine, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Zapihal bo šibak do zmeren severovzhodni veter.

Jutri se bo predvsem v krajih južno in zahodno od nas delno razjasnilo, drugje bo še zmerno do pretežno oblačno. Burja ob Jadranu bo popoldne oslabela.

Čeprav bo v noči na četrtek ponovno deževalo, nas v četrtek čaka sončen dan. | Foto: Getty Images Čeprav bo v noči na četrtek ponovno deževalo, nas v četrtek čaka sončen dan. Foto: Getty Images Četrtek bo sončen

V sredo zjutraj bo delno jasno, po nižinah bo nastala megla. Dopoldne se bo pooblačilo, popoldne in v noči na četrtek pa bo deževalo. V četrtek bo sončno.

Noč in dan enako dolga

23. september ni le začetek jeseni, danes namreč zaznamujemo tudi enakonočje ali ekvinokcij - čas, ko je sonce natančno nad ekvatorjem, kar pomeni, da je nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem.

Noč in dan sta tako približno enako dolga. To se zgodi dvakrat letno, in sicer okoli 20. marca ob začetku pomladi in ob začetku jeseni. S septembrskim enakonočjem se na severni polobli začenja jesen, na južni pa pomlad.

Naslednji letni čas, zima, se bo začel 21. decembra s Sončevim obratom ali zimskim solsticijem, ko bo dan najkrajši, noč pa najdaljša. Na južni polobli se takrat začenja poletje.

Ne spreglejte