Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
26. 4. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

vreme dež padavine

Sreda, 26. 4. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Prva polovica praznikov zelo deževna, druga polovica sončna

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Vožnja v dežju - dež in naliv | Foto Reuters

Foto: Reuters

Do konca tedna se obeta večja količina dežja, na agenciji za okolje pa opozarjajo pred razlivanjem manjših rek in hudourniških vodotokov. Za prvi maj se obeta sončno vreme.

Danes bo na vzhodu še občasno nekaj sonca, drugod bo večinoma oblačno. Čez dan se bodo krepile padavine. Deževalo bo na širšem območju Julijskih Alp ter ponekod na Notranjskem in Kočevskem ter ponekod v osrednjih krajih in na severu do Koroške. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19, v vzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, že zjutraj bo dež zajel večji del države. Čez dan bo deževno, najmanj dežja bo med Belo krajino in Bizeljskim, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali v noči na petek. Veter bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 11 do 18, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj Celzija.

 | Foto: Arso Foto: Arso Največ dežja bo na zahodu

Deževno bo do petka dopoldan, največ dežja bo padlo v zahodni Sloveniji, in sicer od sto do več kot 250 litrov na kvadratni meter, drugod od 40 do sto litrov na kvadratni meter. Najmanj dežja bodo imeli na jugozahodu.

Zaradi obilnih padavin na agenciji za okolje opozarjajo pred naraščanjem vodotokov. Predvsem jutri so na izpostavljenih mestih možna razlivanja manjših rek in hudourniških vodotokov, najprej v zahodni Sloveniji, čez dan pa tudi drugod po državi.

Predvsem v porečjih Vipave, Save Bohinjke in srednje Save, Savinje, Dravinje in Kolpe so možna razlivanja rek na običajnih območjih vsakoletnih poplav.

V noči na petek lahko sneži na 800 metrih nad morjem

Meja sneženja bo večinoma nad 2000 metri nad morjem, le v noči na petek se bo spuščala in bo krajevno lahko za krajši čas snežilo tudi okoli 800 metrov nad morjem.

V petek čez dan bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu, oblačnost se bo trgala. Popoldne bodo nastale še krajevne plohe. Nekoliko hladneje bo. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Ne spreglejte