SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pro Plus brez kazni za zlorabo prevladujočega položaja

2

termometer

 | Foto:
Medijski družbi Pro Plus ne bo treba plačati skoraj petmilijonske globe zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu televizijskega oglaševanja.

Višje sodišče je pritrdilo nižjemu, da izrek odločbe Agencije za varstvo konkurence (AVK) ni bil dovolj konkretiziran, in zavrnilo pritožbo AVK. Razveljavitev globe je pravnomočna, v Financah piše Andreja Rednak. Ali se bodo na AVK odločili še za izredno pravno sredstvo, zahtevo za varstvo zakonitosti, še niso povedali. Poudarili pa so, da bodo "tako oblikovano prakso sodišč seveda upoštevali".

Po pritožbi Pro Plusa je sodišče novembra lani ustavilo postopek Nad sodbo so v AVK presenečeni in poudarjajo, da ta odstopa od dosedanje prakse pri izreku odločb in je tudi v nasprotju s prakso Evropske komisije in organov za varstvo konkurence držav drugih članic EU. AVK je avgusta lani izrekel najvišjo doslej izrečeno globo zaradi kršenja konkurenčnih pravil v višini 4,9 milijona evrov medijski hiši Pro Plus, ki izdaja programa Pop tv in Kanal A, generalnemu direktorju Pro Plusa Pavlu Vrabcu pa še 20.000 evrov globe.

Toda po pritožbi Pro Plusa je ljubljansko okrajno sodišče novembra lani ustavilo postopek AVK o globi, ker AVK v prekrškovni odločbi ni dovolj konkretiziral prekrškov, torej kdaj, kdo in kako ter v zvezi s čim je kršil pravila konkurence, menilo je tudi, da opisana ravnanja niso prekršek, zato je postopek ustavil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin