SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Priče: Vegradovo obnovo hiše Simone Dimic v Murglah naročil njen partner

0

termometer

Nekdanji zaposleni Vegrada so v današnjem nadaljevanju sojenja zaradi obnove hiše Simone Dimic v ljubljanskih Murglah pojasnili, da je bil naročnik obnove partner Dimičeve Roman Horvat.

Ta se danes zaradi obnove hiše tudi zagovarja na sodišču skupaj z nekdanjo prvo damo Vegrada Hildo Tovšak in njeno desno roko Matejem Košičem.

Več prič, predvsem nekdanji Vegradovi zaposleni, so med sojenjem že pojasnile, da ograja, ki je bila postavljena ob hiši, ni imela Vegradovih oznak, ter da Vegradovi delavci obnove niso smeli opravljati v Vegradovih delovnih oblekah oziroma se na kraj pripeljati v vozilih z Vegradovimi oznakami.

Račun izdal šele stečajni upravitelj Ves potrebni material naj bi naročali prek postavke za Celovške dvore, kar je danes potrdila še ena priča, obračuna del, ki bi bil osnova za izdajo računa Horvatu, pa niso naredili, ker niso imeli pogodbe. Horvatu je račun v višini 56.000 evrov marca lani izdal šele Vegradov stečajni upravitelj, Horvat je račun tudi poravnal.

Horvat je na sodišču tudi pojasnil, da se je kmalu po začetku del zapletlo zaradi Vegradovih finančnih težav, zaradi česar je moral sam kupovati določen material in naročiti nekatere podizvajalce in jih tudi plačati s svojega računa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin