Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2011,
16.45

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 3. 2. 2011, 16.45

8 let, 6 mesecev

Premier Pahor prihodnji teden v Washingtonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Premier Borut Pahor bo prihodnji teden obiskal Washington. Kot je pojasnil, na delovni obisk odhaja v ponedeljek, povabil pa ga je podpredsednik ZDA Joseph Biden.

Dejal je še, da ob obiskih delovne narave ni v navadi, da bi premiera druge države sprejel tudi ameriški predsednik Barack Obama, a te možnosti ni izključil. Premier bo imel tudi predavanje na univerzi Pahor je še napovedal, da se bo v Washingtonu sešel tudi s pomembnimi predstavniki političnega življenja na Kapitolskem griču. Srečal se bo tudi s predstavniki poslovne skupnosti in imel nekaj drugih razgovorov ter predavanje na Georgetown University. Kot ključnega je označil obisk v Beli hiši. Univerza Johns Hopkins je tudi potrdila Pahorjevo udeležbo na transatlantskem forumu v torek. Center za transatlantske odnose in fakulteta za napredne mednarodne študije Paul H. Nitze v Washingtonu pripravljata forum o odnosih med EU in ZDA skozi pogled Slovenije, ki ga bo povezoval direktor Centra za transatlantske odnose Kurt Volker.

Prav tako v torek se bo Pahor na slovenskem veleposlaništvu udeležil sprejema ob kulturnem prazniku z otvoritvijo fotografske razstave Alenke Slavinec o lipicancih.

Pahorja bo spremljal zunanji minister Žbogar Premiera bo v Washingtonu spremljal tudi zunanji minister Samuel Žbogar, ki bo sredi tedna odpotoval še v New York in obiskal sedež ZN. Slovenija letos kandidira za nestalni sedež v Varnostnem svetu ZN za obdobje 2012-2013. Žbogar se bo poleg tega 10. februarja udeležil prazničnega kulturnega dogodka v rezidenci vršilke dolžnosti generalne konzulke v New Yorku Melite Gabrič.

Ne spreglejte