Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2020,
16.59

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

26

Natisni članek

obisk Izrael vlada Janez Janša Janez Janša

Ponedeljek, 7. 12. 2020, 16.59

3 leta, 4 mesece

Premier Janša začel obisk v Izraelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

26

Janez Janša v izraelu | Foto Vlada RS

Foto: Vlada RS

Premier Janez Janša je danes začel dvodnevni uradni obisk v Izraelu, je vlada sporočila na Twitterju. Kot napovedujejo v kabinetu predsednika vlade, bo obisk priložnost za pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah ter tudi o nadaljnjem sodelovanju na področjih kibernetske varnosti in umetne inteligence.

Marjan Šarec
Novice Marjan Šarec: Jože P. Damijan se vede kot vegetarijanec na kolinah #video

"Predsednik slovenske vlade Janez Janša je začel dvodnevni uradni obisk v Izraelu," je na Twitterju sporočila slovenska vlada. Objavila je tudi več fotografij premierjevega prihoda na letališče. Janša ima danes na programu pogovore s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij, ki mu bodo predstavili svoje delovanje in možnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji.

Potrditev dobrih odnosov med državama

Poleg tega se bo na večerji sestal s častnim konzulom Republike Slovenije Eivalom Giladijem in predstavnikoma Izraelsko-slovenske gospodarske zbornice Drorom Dotanom in Danielom Jogevom. V torek se bo srečal z gostiteljem, izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem, izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom in zunanjim ministrom Gabijem Aškenazijem, napovedujejo v premierjevem kabinetu.

Obisk po navedbah kabineta pomeni potrditev dobrih in tradicionalno prijateljskih odnosov med državama. To bo priložnost za pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah, kot so Sirija, Irak, Iran in bližnjevzhodni mirovni proces. Beseda bo tekla tudi o nadaljnjem sodelovanju na področjih kibernetske varnosti in umetne inteligence, kjer je Izrael ena od vodilnih držav v svetu.

Več medijev je v zadnjih dneh pisalo, da naj bi se Slovenija zanimala za nakup izraelskega orožja, zlasti v kontekstu vojaških nabav po napovedanih investicijah za Slovensko vojsko v vrednosti 780 milijonov evrov. V kabinetu predsednika vlade navedb o morebitnih nabavah izraelskega orožja niso potrdili, piše STA.

Tomaž Gantar
Novice Gantar s pismom državljanom: Zelo tanka meja nas loči od roba prepada
Ne spreglejte