SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preiskava o smrti sodelavca Elektra Maribor na Tinju še poteka

3

termometer

 | Foto:
Na mariborski policijski upravi za zdaj nimajo odgovora o vzrokih za sredino delovno nesrečo, v kateri je pri odpravljanju posledic zmrzali na omrežju Elektra Maribor umrl 20-letni pogodbeni delavec.

Do zaključka kriminalistične preiskave o vzrokih ne morejo govoriti, prav tako ne morejo napovedati, kdaj bo preiskava zaključena.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, njihovi kriminalisti skupaj s preiskovalno sodnico mariborskega okrožnega sodišča, državnim tožilcem in inšpektorjem inšpektorata za delo danes nadaljujejo s preiskavo nesreče, ki se je zgodila v naselju Rep blizu Tinja v občini Slovenska Bistrica.

V Elektru Maribor pretreseni nad dogodkom Kot je povedal predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič, so v podjetju pretreseni nad dogodkom, v katerem je tragično preminil njihov zunanji sodelavec, ki si je skupaj z drugimi požrtvovalno prizadeval za sanacijo elektrodistribucijskega omrežja, od katere so odvisni tisoči njihovih odjemalcev.

"Naše poslanstvo je prebivalstvu zagotavljati oskrbo z električno energijo. Sodelavke in sodelavci Elektra Maribor to počnemo z veliko požrtvovalnostjo in zavzetostjo tudi v najtežjih vremenskih in terenskih razmerah. V času, ko nas je prizadela naravna ujma katastrofalnih razsežnosti in ko si vsi prizadevamo za čimprejšnjo odpravo njenih posledic, moramo biti izjemno pozorni na lastno varnost in varnost naših sodelavcev, saj so od tega odvisna človeška življenja," je dejal Sovič.

Sovič o rezultatih preiskave, ki še poteka, za zdaj ni želel govoriti, so pa že zjutraj z delavci po posameznih območnih enotah opravili pogovore. Tudi tam so poudarili varnost kot ključen element njihovega dela, a je dejstvo, da so delavci na terenu že pet dni skupaj, zato bodo to morali upoštevati tudi pri načrtovanju nadaljnjih aktivnosti.

Zavrnil je očitke o tem, zakaj so se delavci na delo na zahtevno območje podali pozno zvečer in v temi. Kot je dejal, je namreč narava njihovega dela zahtevna in če bi delali samo ob lepem vremenu ter dopoldne, potem bi v mnogih delih težave imeli resne težave s preskrbo z električno energijo. Ko pride do težav, se je potrebno odzvati, ne glede na to, kakšne so razmere, je še dejal.

Nesreča se je v sredo okoli 19. ure zgodila približno 500 metrov globoko v gozdu ob sanaciji pretrganega daljnovoda. Mrliški oglednik je na kraju ugotovil, da je 20-letni delavec z območja Ptuja, sicer zaposlen pri samostojnem podjetniku, umrl zaradi zastoja srca ob udaru električne energije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin