Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
13.29

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,29

80

Natisni članek

Urška Klakočar Zupančič Robert Golob Afrika opica poslanci voda Državni zbor

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 13.29

1 leto, 3 mesece

Predsednica DZ poslancu očita populizem z vrčem vode, on pa njej posvajanje opic #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,29

80

Na redni seji državnega zbora, kjer so poslanci zastavljali aktualna vprašanja premierju Robertu Golobu, se je ob debati o izgradnji kanala C0 zgodil manjši incident, ko je poslanec NSi Aleksander Reberšek premierju Golobu dejal, da je usoda čiste pitne vode v njegovih rokah in predenj postavil vrč z vodo. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič mu je očitala populizem, Reberšek pa ji je nazaj zabrusil, da se gre populizem ona s "posvajanjem nekih šimpanzov in opic ter skakanjem po Afriki". Ves besedni dvoboj si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.   

"Projekt nima vseh potrebnih soglasij, nima gradbenega dovoljenja in ta projekt še vedno teče dalje," je premierju Golobu o problematiki gradnje kanala C0 dejal Reberšek. "Ustavite ta projekt. Tudi če se boste morali dvakrat opravičiti, bo korist imelo 330 tisoč naših državljanov," je Reberšek dejal predsedniku vlade, potem pa predenj postavil vrč z vodo, ko se je vnela glasna debata.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je Reberšku za to "kršitev" izrekla opomin, sam pa je vztrajal, da ima še čas za govor in da bo vrč umaknil kasneje. Klakočar Zupančičeva ga je prosila, naj se obnaša "malo manj populistično" in naj nastopa z argumenti. 

Reberšek pa je predsednici odvrnil, da je populizem to, kar se gre sama, "posvajate neke šimpanze, opice, tam po Afriki skačete, to je populizem", je še dejal Klakočar Zupančičevi.   

Ne spreglejte