SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predalič bo poslanec, če bo ustavno sodišče potrdilo odvzem Janševega mandata

4

termometer

 | Foto:
Božo Predalič je Državni volilni komisiji sporočil svojo odločitev o tem, ali bo namesto zaprtega predsednika SDS Janeza Janše prevzel poslanski mandat.

Božo Predalič je Državno volilno komisijo obvestil, da sprejema mandat poslanca državnega zbora z dnem, "ko bodo končani pravni postopki glede mandata Janeza Janše na ustavnem sodišču, in sicer v primeru, da bo nezakonit odvzem Janševega mandata potrjen tudi na ustavnem sodišču".

Predalič bi moral na poslanski funkciji naslediti predsednika SDS Janšo, ki mu je mandat prenehal zaradi pravnomočne sodbe v zadevi Patria. Da je Janši prenehal mandat, je državni zbor ugotovil na podlagi zakona o poslancih.

Na ta sklep državnega zbora se je Janša pritožil na ustavno sodišče. Upravni senat ustavnega sodišča je že sklenil, da bo zadevo obravnaval absolutno prednostno, ustavni sodniki pa se bodo Janševe pritožbe predvidoma lotili na seji prihodnji teden.

Direktor Državne volilne komisije (DVK) Dušan Vučko je pojasnil, da so Predaličevo obvestilo že prejeli in da ga bodo obravnavali v torek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin