Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

sneg led ceste ceste

Torek, 4. 2. 2014, 11.22

8 let

Pozor! Pazite na padajoče ledene sveče.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Policisti voznike tovornih vozil opozarjajo, naj z vozil temeljito očistijo led, saj so obravnavali dve prometni nesreči, ko je led padel s tovornih vozil ter poškodoval dve vozili in eno osebo.

Celjski policisti so v ponedeljek obravnavali dve prometni nesreči, v nobeni pa voznik tovornega vozila ni počakal na kraju nesreče. Vse, ki so omenjeni prometni nesreči morda videli, policija poziva, da posredujejo čim več informacij o vozilih, s katerih je padel led.

Prva nesreča se je zgodila zunaj naselja Lemberg. Vozniku tovornega vozila je med vožnjo iz smeri Dobrne proti Vojniku na drugo tovorno vozilo padel kos ledu in poškodoval plastični senčnik nad vetrobranskim steklom.

Izogibajte se nepotrebnim prehitevanjem Druga nesreča se je pripetila na avtocesti zunaj naselja Šempeter. Vozniku tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Šempetra proti Arji vasi, je s ponjave tovornega prostora na osebno vozilo na nasprotnem smernem vozišču padel kos ledu. Led je prebil vetrobransko steklo in poškodoval sopotnico v vozilu.

Gorenjski policisti opozarjajo, da morajo biti vozniki v slabih voznih razmerah še posebej pozorni na promet, zlasti pa se izogibati nepotrebnim prehitevanjem. Povečati je treba varnostno razdaljo in voziti s prilagojeno hitrostjo.

Daljši čas potovanja Voznike opozarjajo, naj računajo na daljši čas potovanja. Od doma se je zato treba odpraviti prej kot običajno in spremljati prometne informacije, saj je zaradi ovir in podrtega drevja ob cestah promet v več krajih lahko še vedno oviran, nekatere ceste so tudi zaprte. Izogibati se je treba cestam, ki vodijo skozi gozdove, in spremljati okolico zaradi nevarnosti padanja drevja.

Voznikom svetujejo, da upoštevajo prometno signalizacijo o prepovedi prometa in zapori ceste, ki je postavljena na najbolj nevarnih mestih, torej tam, kjer je ogroženo življenje in premoženje ljudi.

Pešci ne smejo hoditi po cesti, temveč po pločniku, pasu za pešce ali pešpoti, razen izjemoma, ko so na pločniku ovire, ki onemogočajo varno hojo. Takrat lahko hodijo ob desni strani vozišča v smeri hoje in čim bližje robu.

Snega in ledu ne mecite na cesto Prepovedano je ogrožati varno uporabo javne ceste z metanjem ali s puščanjem snega ali ledu na cesti, saj ima lahko tako ravnanje hude posledice v prometu, poleg tega pa ogroža, ovira in zmanjšuje varnost prometa na njej.

Na avtocestah v naslednjih dneh zaradi čiščenja snega, žleda in odstranjevanja polomljenih vej pričakujejo občasne popolne zapore. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti. Hkrati opozarjajo na nevarnost padanja ledenih sveč z vseh viaduktov in mostov.

Ne spreglejte