SiolNET. Novice Slovenija
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko znaša škoda zaradi požara v vrtcu v Mariboru

0,49

termometer

gasilci | Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor v zdravniško oskrbo.  | Foto:
Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor v zdravniško oskrbo.

Minulo noč je zagorelo na območju Vrtca Brezje v Mariboru, kjer trenutno še poteka gašenje večjega požara. Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor. Do požara je prišlo zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave, na vrtcu pa sicer potekajo gradbena dela obnove objekta.

Gasilci so ob 4. uri zjutraj uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti. Organizirana je bila požarna straža, ki jo izvajajo gasilci PGD Brezje. Ob 9. uri se je pričel ogled, ki ga opravljajo policisti skupaj s kriminalisti in kriminalističnim tehnikom. Več informacij bo znanih po ogledu.

Na vrtcu sicer potekajo gradbena dela obnove objekta, so zapisali na policiji.

Pri intervenciji poškodovan gasilec

Glede poškodovanega gasilca je bilo v UKC Maribor ugotovljeno, da je lažje telesno poškodovan, zdravniki so mu oskrbeli vreznine na levi roki.

Škode za 800 tisoč evrov

Policisti in kriminalisti so ob 12. uri zaključili z ogledom kraja požara na območju Brezja v Mariboru. Pri ogledu so ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena.

Po trenutni oceni škoda na objektu znaša približno 800 tisoč evrov na škodo Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje oz. Mestne občine Maribor kot ustanovitelja javnega zavoda, medtem ko je podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, oškodovano za približno 30 tisoč evrov. O ugotovitvah bo policija s poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so še zapisali.

Policija Novice Na območju Maribora našli bombo iz druge svetovne vojne

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin