Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2008,
15.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 8. 2008, 15.25

6 let, 7 mesecev

Potrč: SDS ni sposoben argumentirane razprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč je dejal, da Branko Grims in SDS nista sposobna argumentirane razprave ter se usmerjata v etiketiranje in žaljenje ljudi.

Potrč se je odzval na včerajšnjo novinarsko konferenco poslanca SDS Grimsa. Grims je namreč včeraj komentiral Potrčevo novinarsko konferenco z istega dne. Potrč ponovil, da bi Slovenijo vodili bolje Potrč je ob tem ponovil, da bi v SD Slovenijo znali bolje upravljati. Kot trdi Potrč, poslanec SDS "niti z eno samo besedo ni zanikal mojih trditev".

"Nista sposobna objektivnosti" Grimsove trditve naj bi po Potrčevo dokazovale tudi, da tako SDS kot njen poslanec nista sposobna objektivnosti, pri tem pa spomnil na desetine ljudi, "ki sta jih v teh štirih letih na najodgovornejša mesta nastavili po političnem ključu".

"Govoriti znajo le o preteklosti" Po Potrčevih besedah znajo v SDS govoriti le o preteklosti, poleg tega pa si domišljajo, da edini lahko "ocenjujejo, kdo sme biti aktivist civilne družbe in katera civilna družba je 'prava'".

Grims: SD in Potrč se znova sprenevedata Eden najstarejših političnih trikov prekaljenih funkcionarjev SD je, da na ves glas očitajo drugim tisto, kar počnejo v resnici oni sami, je v današnjem odzivu na očitek Mirana Potrča, da SDS ni sposobna argumentirane razprave, zapisal poslanec SDS Branko Grims. To je po Grimsovem mnenju s svojo reakcijo dokazal tudi poslanec SD.

"Na neverodostojnost SD sem že opozoril" Grims poudarja, da je že v svojem prvem odgovoru na očitke Potrča opozoril na sprenevedanje in neverodostojnost SD, ki eno trdi, dela pa nekaj povsem drugega.

"Nadaljuje se prehod funkcionarjev SD v civilno družbo Za dokaz takega ravnanja je navedel "ključni cilj SD, ki si postavlja krepitev civilne družbe in deluje v nasprotju s cilji". Po navedbah Grimsa se namreč nadaljuje prehod funkcionarjev SD na ključna mesta v civilni družbi v Sloveniji, zato ta še vedno ne more polno opravljati tiste vloge, ki bi jo v demokratični državi morala imeti.

Kot primer Grims navaja kandidaturo dolgoletnega funkcionarja in poslanca SD Aurelija Jurija za poslanca Italijanske narodne skupnosti. Po njegovo je zato "govorjenje SD o krepitvi civilne družbe ob takem ravnanju njenih lastnih funkcionarjev čisto navadno sprenevedanje".

"Sprenevedanje tudi glede medijev" Po prepričanju Grimsa gre za enako sprenevedanje tudi pri govorjenju SD o "krepitvi neodvisnosti medijev" pod njihovo vladavino. Neposredna politična predhodnica SD je namreč desetletja nastavljala v medije izključno svoje ljudi.

"Potrč se od Šrotovih navodil ni distanciral" Po njegovo je treba poudariti, da je nadaljevanje takega ravnanja v povezavi s tajkunskim kapitalom razgalil sedaj že bivši odgovorni urednik Dela, ki je povedal, da je Boško Šrot zahteval, naj "rušijo Janeza Janšo in podpirajo Boruta Pahorja". Od tega se Potrč "v imenu SD ni prav nič distanciral, kaj šele, da bi to takoj obsodil kot nedemokratično početje v nasprotju z načeli slovenske ustave", je še zapisal Grims.

Dodaja, naj v SD "vsaj ne zavajajo javnosti s pavšalnimi očitki na tuj račun in naj torej svojega lastnega ravnanja ne poskušajo pripisati drugim".

Ne spreglejte