SiolNET. Novice Slovenija
1,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslanci so danes ostali brez poceni kave in kosila #stavka #video

1,55

termometer

Prvič v zgodovini države se je zgodilo, da je stavkalo tudi osebje v državnem zboru. 263 zaposlenih za nedoločen čas opozarja: Nismo funkcionarji, ne uživamo nobenih privilegijev in nimamo visokih plač.

Video: Planet TV


Večina zaposlenih, ki omogoča dnevni servis za 90 poslancev, res prejema neto izplačila, nižja od 700 evrov, je pa med njimi tudi generalna sekretarka, ki je uvrščena v 60. plačilni razred. To na mesec znese nekaj več kot 4.400 evrov bruto.

Delo državnega zbora je danes obstalo. Vstop v hram demokracije je bil za obiskovalce onemogočen, poslanci pa so ostali brez poceni kosila in kave.


Magistra znanosti s tisoč evri na mesec #video 

"Če so zvišali zdravnikom, naj tudi nam, ki smo pod minimalno plačo" #video


Stavko so občutili tudi poslanci

Splošna stavka javnega sektorja Foto: Bojan Puhek Pet pred dvanajsto se je iz stavbe parlamenta proti vladi odpravilo približno 100 zaposlenih v državnem zboru. To je sploh prvič, da so se tudi sami pridružili stavki. In njihov protest so občutili tudi poslanci.  A ker je bil za poslance običajen delovni dan, se je naslednje vprašanje postavljalo kar samo od sebe.

Tudi notranjost parlamenta danes krasijo plakati o stavki. Poslanci so danes ostali brez časopisov. Poleg novinarjev je predsednik državnega zbora Milan Brglez pri sebi sprejel tudi sindikaliste.

"Sestal sem s sindikati. Tudi zaradi tega, da sem se seznanil, oziroma poslušal, kakšne so stavkovne zahteve," je povedal Brglez.


"Imam že 35 let delovne dobe, plačo pa dobrih tisoč evrov" #video 


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 163
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin