Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
19.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SDS gospodarstvo vlada

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 19.37

7 let, 12 mesecev

Poslanci SDS-a v iskanju poti iz gospodarske krize

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na javni tribuni z naslovom "EU raste, Slovenija še vedno v krču krize. Kje so rešitve?" so poglede SDS na protikrizne ukrepe slovenske vlade predstavili poslanci SDS-a.

Po uvodu grosupeljskega župana Petra Verliča je podpredsednik SDS Zvone Černač predstavil priprave stranke in njenega strokovnega sveta za preboj "krča, v katerem se je znašla Slovenija". Po njegovih besedah ostale evropske države krizo rešujejo hitreje, medtem ko je Slovenija "v mrtvem teku", saj slovenska vlada položaj rešuje z neprimernimi ukrepi. Slovenija je velika in bogata dežela s sposobnimi ljudmi in s sredstvi, glavna težava države pa je njeno neučinkovito upravljanje, je zaključil. Jerajeva: Kabinetne rešitve vlade ne vodijo nikamor Alenka Jeraj je v okviru socialne problematike pozdravila nedeljski izid referenduma o malem delu in predvidevala, da Slovenijo čaka vsaj še referendum o pokojninski reformi, saj se po njenem mnenju "vlada ne zna pogovarjati, njene kabinetne rešitve pa ne vodijo nikamor". Pri tem je kot glavno težavo na področju sociale izpostavila ukrepe, ki "zgolj podaljšujejo agonijo podjetij, nič pa ne prinesejo k novim delovnim mestom ali sproščanju kreditov za gospodarstvo".

Slovenija z največ sodnimi zaostanki v EU? Vinko Gorenak je na področju pravosodja izpostavil podatek, da naj bi Slovenija "beležila največ sodnih zaostankov v EU, hkrati pa naj bi imela tudi največ sodnikov na prebivalca". Prihodnja vlada se bo leta 2012 reševanja težav v pravosodju po mnenju Gorenaka lahko lotila le s koalicijo 60 poslancev in s spremembo ustave, je pojasnil.

Orožarska afera: SDS bo predlagala umik tajnosti Hkrati se je Gorenak ustavil pri orožarski aferi, o kateri naj bi beseda tekla na torkovi seji DZ. Ta afera se oživlja vsaka štiri leta pred volitvami, je povedal in napovedal, da bo SDS v torek predlagala umik tajnosti z vseh dokumentov, ki so nastali po 15. maju 1990. Z orožjem se je v Sloveniji dejansko trgovalo, vendar po sklepih predsedstva države, je še razložil.

V zaključku javne tribune je spregovoril še predsednik odbora za finance v strokovnem svetu SDS Andrej Šircelj, ki je prihodnji vladi pa napovedal težko delo po volitvah. Potrebno bo namreč poskrbeti za zmanjševanje dolga države, ustvarjanje delovnih mest, socialne pravičnosti in ugodnih pogojev za razvoj slovenskega gospodarstva.

Vizjak: SDS že pripravlja program ukrepov Javna tribuna z enakim naslovom je potekala tudi v Ribnici. Eden od govorcev poslanec SDS in nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je dejal, da stranka na podlagi že izdelane ocene stanja pripravlja celovit program predlogov na vseh področjih.

Po njegovih besedah bo pomemben sklop ukrepov usmerjen v spodbujanje gospodarskih aktivnosti in razbremenitev gospodarstva. Obenem pa bo SDS predlagala tudi ukrepe za učinkovitejšo in vitkejšo državo ter državno upravo in ukrepe za preprečitev kreditnega krča oz. krize finančnega sektorja v državi. Po njegovem je pomembno tudi področje infrastrukturne nadgradnje oz. izboljšav države na vseh infrastrukturnih področjih, tako na cestnem, železniškem, informacijskem in energetskem področju.

Ne spreglejte