Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
6.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samo Omerzel

Torek, 2. 4. 2013, 6.48

8 let

Poslanci Sama Omerzela potrdili za novega ministra (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
DZ je z 49 glasovi za in 29 proti Sama Omerzela imenoval za novega ministra za infrastrukturo in prostor. Nasledil bo Igorja Maherja, ki je odstopil zaradi dvomov glede njegove nepremičnine v Seči.

Minister za infrastrukturo Samo Omerzel je po zaprisegi obljubil, da bo trdo delal in da bo sprejemal preudarne odločitve. V predstavitvi pred poslanci na matičnem odboru pa je med drugim zanikal namigovanja, da je lastniško povezan z zagorsko Ultro. "Nikoli nisem bil lastnik ali solastnik Ultre." Kot je poudaril, se je njegova karierna pot začela prav v Ultri, kjer se je zaposlil, četudi je imel možnost, da bi delal v podjetju z višjim plačilom, kot mu ga je ponujalo zagorsko podjetje. "Prelomnica v mojem življenju je bila leta 2003, ko sem ustanovil svoje podjetje in istega leta postal tudi direktor podjetja na Hrvaškem, ki je v lasti Ultre," pravi Omerzel, ki poudarja, da ni bil lastnik niti solastnik Ultre, saj je bil v njej vedno le zaposlen. Prav tako je pojasnil, da Ultra ni več lastnica tega podjetja na Hrvaškem, ki je sicer med njegovim vodenjem tudi postalo številka ena v naftni in telekomunikacijski branži. Prav tako je ponosen, da je njegovo podjetje Lastninski inženiring v vseh letih od nastanka rastel in beležil dober dobiček.

To je moja najtežja odločitev "Odločitev za kandidaturo je moja najtežja odločitev," je dejal Omerzel in dodal, da mora biti oseba, ki to funkcijo prevzema, samokritična in se mora vprašati, ali je temu dorasla. Kot je povedal, je imel v času vodenja več podjetij sistemski pristop pri načinu reševanja težav, prav tako je veliko vlagal v dobre kadre v podjetjih. "Sem timski igralec, saj drugače ne gre, in to je ključnega pomena," meni Omerzel in poudarja, da je program, ki ga je pripravil Igor Maher, dober in bo z njim nadaljeval. "Moje vodilo bo strokovnost in zaupanje v stroko." Prav tako se je dotaknil tudi namigovanja o povezanosti z Gregorjem Golobičem. "Ga poznam, a v kontaktu nisva že dve leti, in moja kandidatura za ministra ni v povezavi z Gregorjem Golobičem," je dejal Omerzel.

"Ključen je nadzor nad investicijami" Omerzel se je dotaknil tudi programa in ga na kratko predstavil. Po njegovih besedah je prioriteta energetika, kjer pričakuje večje sodelovanje med obema energetskima stebroma. Enega najtrših orehov vidi v reševanju stanovanjske politike, ki bi jo sicer lahko reševali z nekaj že znanimi modeli. Prav tako želi dati veliko poudarka povezanosti med Luko Koper in Slovenskimi železnicami, saj obe podjetji vidi kot en sam sistem. "Želim poudariti, da mora Luka ostati vodilna v regiji," je pojasnil Omerzel in dodal, da je treba zagnati infrastrukturne projekte, ki pa morajo biti skrbno izbrani. Prav tako meni, da je velikega pomena umestitev objektov v prostor, zaradi česar danes po njegovih besedah marsikaj stoji. Glede investicij bi ustanovil projektni svet, ki bo bdel na pregledom nad investicijami. "Ključen je nadzor."

Ne spreglejte