Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 2. 2015,
7.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zima sneg sneženje vreme zimska rekreacija

Četrtek, 5. 2. 2015, 7.13

5 let, 5 mesecev

Ponoči manj padavin, večinoma bo snežilo v petek čez dan (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Jutri bo Sloveniji zima pokazala zobe. Najmočneje bo snežilo v petek čez dan. Do sobote zjutraj bo v južni in jugovzhodni Sloveniji predvidoma padlo od 30 do 60 centimetrov snega.

Po zadnjih podatkih Agencije RS za okolje bo najmočneje snežilo predvsem v petek do večera, medtem ko ponoči ne pričakujejo toliko padavin. Predvidoma bo do sobote zjutraj v južni in jugovzhodni Sloveniji padlo od 30 do 60, drugod v notranjosti pa večinoma od 20 do okoli 30 centimetrov snega.

Burja lahko v sunkih doseže tudi nad 150 kilometrov na uro Burja na Primorskem se bo še krepila. V Vipavski dolini sunki zdaj presegajo hitrost 120 kilometrov na uro. Najmočnejša bo predvidoma od ponoči do petka sredi dneva, na izpostavljenih mestih so mogoči tudi sunki nad 150 kilometrov na uro. Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, predvsem v višjih legah. Veter bo prenašal sneg in gradil snežne zamete.

Zaradi burje začasno zaprli Luko Koper Zaradi močne burje na Primorskem pa so začasno zaprli Luko Koper, so potrdili na Upravi RS za pomorstvo. Koliko časa bo luka zaprta, na upravi ne vedo, saj bo to odvisno od vremenskih razmer.

Ob večerni plimi lahko valovi povzročijo škodo "Burja lahko povzroči težave predvsem v okolici Vipave, Ilirske Bistrice in tudi na Obali," je povedal Brane Gregorčič z agencije za okolje Arso. Na slovenskem morju so leta 2012 zabeležili rekordno višino valov 4,8 metra, zelo podoben položaj lahko nastane tudi ponoči in jutri zjutraj. Valovi lahko povzročijo škodo ob večerni in dopoldanski plimi, še posebej v okolici Pirana, ki je najbolj izpostavljen.

Poštarji v petek ne bodo dostavljali pošiljk po vsej Sloveniji Pošta Slovenije zaradi napovedanega sneženja, burje in možnosti poledice v petek ne bo dostavljala pošiljk po vsej Sloveniji, saj sta ji primarnega pomena varnost in zdravje njenih zaposlenih, so sporočili iz družbe. Potek dostave v prihodnjih dneh bodo določali sproti glede na vremenske razmere. Seznam pošt, ki bodo v petek morebiti zaprte, bo objavljen na spletnih straneh Pošte Slovenije www.posta.si. Pošiljke bodo dostavili, takoj ko bo mogoče.

Sneženje bo postopno zajelo večji del Slovenije. Le ob morju in po nižinah Goriške bo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna, popoldne močna burja, drugod severovzhodni veter, opozarjajo na agenciji za okolje.

Konec tedna bo čas za počitek V noči na soboto bo sneženje od zahoda slabelo in v soboto čez dan postopno povsod ponehalo. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, burja bo oslabela. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme.

Kaj pa sosedi? Oblačno vreme bodo imeli tudi v sosednjih državah. Sneženje se bo iznad Hrvaške prek Slovenije razširilo proti južni Avstriji in zahodni Madžarski ter se ponoči in jutri okrepilo. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja, ki bo najmočnejša v Kvarnerju.

Ne spreglejte