Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 3. 2021,
14.19

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

2

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Nedelja, 14. 3. 2021, 14.19

3 leta, 1 mesec

Ponekod po državi sneži. Previdno, ceste so spolzke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

2

Fužine sneg Ljubljana | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Ponekod po državi je danes snežilo. Padavine so popoldan od severa slabele in bodo do večera že večinoma ponehale. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Zaradi močnega dežja, sodre in ponekod tudi snega so ceste spolzke, opozarjajo v prometnoinformacijskem centru.

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Po tednih lepega in skoraj pomladnega vremena ter nastopom meteorološke pomladi nam je današnja nedelja postregla z bolj zimskimi vremenskimi razmerami. Večji del države so zajele padavine, nekje je deževalo, drugje snežilo. Kot so zapisali na Agenciji RS za okolje, pa je današnje vremensko dogajanje pokazalo, kako zahtevno je v resnici napovedati mejo sneženja.

Namreč, bili smo priča nenavadnemu pojavu, kjer na Brniku na 364 metrih nadmorske višine deževalo, medtem ko je v Ljubljani na 299 metrih nadmorske višine snežilo. Kot so še zapisali na Arsu, sta bila večja intenziteta padavin v Ljubljani in okrepljeni severni veter na Brniku razloga, zakaj je nastal ta obrat. 

Na avtocestah prve plužne enote

Zaradi močnega dežja, sondre in ponekod tudi snega so ceste spolzke. Če se odpravljate na pot, vozite previdno. Na nekaterih avtocestnih odsekih so na delu že plužne enote. Pristojni voznike pozivajo, da teh ne prehitevajo in med vožnjo vzdržujejo primerno varnostno razdaljo. 

Tudi v začetku tedna plohe, ponekod sneg

Sicer pa bodo padavine popoldne od severa slabele in do večera že večinoma ponehale. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Ponoči bo suho, veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 3 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Sredi dneva in popoldne bo več spremenljive oblačnosti, možne bodo tudi posamezne kratkotrajne plohe, lahko snežne. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do okoli 14 stopinj Celzija. V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. V torek bo pihal severni veter.

Ne spreglejte