Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2024,
7.49

Osveženo pred

16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
nevihta ARSO vremenska napoved vreme

Natisni članek

Četrtek, 5. 9. 2024, 7.49

16 minut

Poletju bomo pomahali v slovo: že danes padavine z nevihtami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,47
padavine | Slovenijo bodo zajele padavine.  | Foto STA

Slovenijo bodo zajele padavine.

Foto: STA

Glede na vremensko napoved se zdi, da se poletje poslavlja. Danes bo sprva povečini še pretežno jasno, nato bo oblačnost naraščala. Sredi dneva se bodo v zahodnih krajih začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti osrednji Sloveniji, napovedujejo meteorologi agencije za okolje (Arso). 

Padavine z nevihtami bodo ponoči zajele večji del Slovenije, a bo dež do jutra povečini ponehal. Kljub temu se bo stanovitno vreme nadaljevalo. V petek bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo še posamezne plohe in kakšna nevihta. Nekoliko se bo ohladilo, najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija. 

Popoldne in zvečer lahko predvsem v bližini morja nastanejo močnejše nevihte, ki jih bo spremljal okrepljen veter in krajevni nalivi. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja, opozarjajo na Arsu. 

Če za konec tedna načrtujete izlet v naravi, je pravi dan za to sobota. Vreme bo jasno in suho, medtem ko se bodo v nedeljo popoldne v zahodnih krajih začele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer razširile proti vzhodu države. 

vreme, Meteoinfo Slovenija, 04092024
Novice Pred nami je izrazita sprememba vremena, možni so močnejši nalivi in sunki vetra #animacija
Ne spreglejte