SiolNET. Novice Slovenija
3,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podporniki legalizacije marihuane zasedli Kongresni trg #foto #video

3,16

termometer

Na Kongresnem trgu v Ljubljani v sklopu projekta Prohibicija slepi poteka tradicionalni Marihuana marš, na katerem se je zbralo več sto mladih. Prireditev, ki bo trajala do 22. ure, združuje mlade podpornike legalizacije konoplje, organizira pa jo Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU). 

Marihuana, kanabis, džojnt, droge, THC Novice Legalizacija marihuane rešuje brezposelnost v Kanadi

Kot navajajo pobudniki projekta, želijo s prireditvijo spodbujati družbeni diskurz o konoplji in (ne)smiselnosti prohibicije in opozoriti na pomembnost ureditve problema konoplje v Sloveniji. Prizadevajo si za "dokončno in trajnostno ureditev uporabe konoplje v medicini in industriji, za odpravo prohibicije konoplje ter proti nazadnjaštvu, stigmatizaciji in kriminalizaciji uporabnikov konoplje v Sloveniji".

Študenti močno volilno telo v državi

Na stojnicah na shodu so se predstavile nevladne in politične organizacije, ki podpirajo legalizacijo, ter drugi, ki se na različnih področjih ukvarjajo s konopljo in kanabisom. Poskrbljeno je bilo tudi za glasbeno spremljavo, letošnja posebnost pa je rampa za rolkanje.

1 / 18
2 / 18
3 / 18
4 / 18
5 / 18
6 / 18
7 / 18
8 / 18
9 / 18
10 / 18
11 / 18
12 / 18
13 / 18
14 / 18
15 / 18
16 / 18
17 / 18
18 / 18

"Marihuana marš je dogodek, ki dokazuje, da smo študenti močno volilno telo v državi, ki javnosti kaže, za kaj se zavzema in spodbuja premike, ki so v naši državi potrebni. Glavni namen dogodka je, da spodbujamo družbeni diskurz o konoplji, saj njen položaj ni urejen ne na industrijski ne na medicinski, sploh pa ne na rekreativni ravni uporabe," je v izjavi za javnost pred dogodkom zapisal vodja projekta Nejc Pavlič Damijan.

Po njegovem mnenju je sedanja ureditev, kriminalizacija in stigmatizacija uporabnikov konoplje, škodljiva in nekoristna tako za družbo kot tudi za gospodarstvo. 

Po oceni obiskovalke shoda se je na Kongresnem trgu zbralo približno 500 mladih. Shod bo trajal do okoli 22. ure, nato pa sledi zabava v enem od ljubljanskih nočnih klubov.

weed Planet TV Bo legalizacija marihuane povzročila bankrot?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin