Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sindikati

Četrtek, 14. 11. 2013, 16.25

8 let

Podpis dogovora o poračunu odprave plačnih nesorazmerij podprl tudi drugi del sindikatov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pogajalska skupina dela sindikatov javnega sektorja je z "ustrezno večino" sklenila, da bo v petek pristopila k podpisu izjave o usklajenosti zakona za način poračuna odprave plačnih nesorazmerij.

Tako je povedal sekretar Sindikata carinikov Slovenije Dušan Miščević. V konfederaciji sindikatov so se za pristop k podpisu izrekli že v sredo. V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije je bil proti podpisu le Policijski sindikat Slovenije, medtem ko je bilo v drugi pogajalski skupini, ki se je o podpisu izrekala danes, nasprotovanje nekoliko večje.

Za podporo je zadostovala polovica sindikatov Konkretno o tem, koliko sindikatov je bilo za in koliko proti, Miščević ni želel govoriti, je pa zagotovil, da je večina ustrezna in zadostna. Za podporo je sicer zadostovala polovica sindikatov.

Predvideno je, da bi izjavo o usklajenosti na sindikalni strani podpisali vodji skupin. Konfederacijo vodi Branimir Štrukelj, drugo pogajalsko skupino pa Drago Ščernjavič. Ker pa je med tistimi, ki so že odrekli svoje soglasje, ravno Ščernjavičev Sindikat državnih organov Slovenije, se je postavljalo vprašanje, ali bi lahko namesto njega - kot že k parafiranju - tudi k podpisu kot Ščernjavičeva namestnica pristopila Tatjana Labernik iz konfederacije Pergam.

Pogajalska skupina pa je danes za podpis izjave o usklajenosti pooblastila Dušana Miščevića. Ta je pojasnil, da so se tako odločili zgolj zato, ker je leta 2010 vodil stavko sindikatov javnega sektorja, prav tako je bil v tem času vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja, zato "na simbolni ravni" zaključuje to zgodbo s podpisom.

Da predlagani zakon nima njihovega soglasja, so sicer že povedali tudi v Sindikatu policistov Slovenije, Sindikatu ministrstva za obrambo, Sindikatu poklicnih gasilcev Slovenije in Sindikatu vojakov Slovenije. Pomisleke naj bi imeli tudi v Sindikatu občinskih redarjev Slovenije in Sindikatu kulture Glosa.

Vlada je zakonski predlog obravnavala danes, a bo z njegovo potrditvijo in posredovanjem v državni zbor počakala do podpisa izjave o usklajenosti oziroma do petka.

Ne spreglejte