Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 15.26

8 let

Podmladek stranke Zares dobil novo vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na redni konvenciji podmladka stranke Zares, ki je potekala v soboto v Tržiču, so izvolili novo vodstvo. Za predsednika podmladka je bil izvoljen Matic Vidic, 23-letni študent iz Novega mesta

Vidic je z izvolitvijo skladno s statutom postal tudi eden od podpredsednikov stranke, so sporočili iz Zaresa.

Podpredsednica postala Simona Lucija Dvoršak Za podpredsednico podmladka je bila izvoljena Simona Lucija Dvoršak, za predsednika sveta Dejan Radunić, za podpredsednika sveta Sašo Topler, za sekretarja Zares Aktivnih pa Domen Dolhar.

Na konvenciji Zares Aktivnih je bilo izvoljenih tudi pet članov kolegija predsednika podmladka, in sicer Jernej Pavlič, Blaž Kramar, Iztok Skok, Lenart Hudoklin in Matjaž Veršič.

Glavni cilj novega vodstva bo predvsem vzpodbuditi aktivno državljanstvo mladih in reševanje njihove stanovanjske problematike po nizozemskem vzoru, kjer so lastniki nepremičnin z davčno politiko motivirani k cenejšemu nudenju stanovanj mladim družinam, so sporočili iz Zaresa.

Vidic: Znanje mora biti dostopno vsem V svoji programski predstavitvi je Vidic poudaril, da lahko Slovenija v prihodnosti preživi le kot družba znanja, s tem, da mora biti znanje dostopno prav vsem ne glede na socialni status. Kot so še zapisali, se bo Vidic zavzemal za ohranitev mladinskih pravic in, kjer bo le mogoče, za razširitev le teh.

Novo vodstvo za prevetritev področja Novo vodstvo obljublja prevetritve na mladinskem področju in zagovarja ter vzpodbuja aktivno udeležbo pri odločanju mladih o njih samih. Skušalo bodo najti tudi priložnost za sodelovanje med odločujočimi lokalnimi ter regionalnimi oblastmi ter spodbujati in podpirati participacijo mladih pri oblikovanju politike na lokalni kot tudi nacionalni ravni, so še zapisali.

Ne spreglejte