SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetja moža Nataše Pirc Musar naj bi oškodovala državo

4

termometer

Podjetja Aleša Musarja naj bi upnikom - državi, Kapitalski družbi in drugim delničarjem iz HTG - odnesla štiri milijone evrov.

V Financah se sprašujejo, ali ima javna funkcionarka, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar mirno vest zaradi poslov svojega moža Aleša Musarja.

Pri omenjenem časniku so se razpisali o finančnih manevrih moža informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, čigar podjetja so državni Kapitalski družbi in drugim delničarjem iz družbe HTG odnesla štiri milijone evrov. S tem je domnevno oškodoval družbo, druge lastnike, upnike in državo.

S preprodajo deležev lastnih podjetij naj bi Musar s podjetjem S. T. Hammer, v katerem je direktor in tretjinski lastnik, po ugotovitvah novinarjev Financ, pridobil 4,1 milijona evrov kupnine, kapitalske izgube in druge škode pa naj bi pokril sežanski HTG, ki ni v stoodstotni lasti Musarjevih družb.

Sežansko podjetje HTG, ki se je, preden ga je prevzel S. T. Hammer, ukvarjalo s turizmom, ima že od leta 2011 blokiran transakcijski račun in bo verjetno šlo v stečaj takoj, ko ne bo več mogoče izpodbijati zadnjih spornih poslov, med drugim še pišejo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin