Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
13.56

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

55

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Računsko sodišče

Sreda, 23. 12. 2020, 13.56

3 leta, 3 mesece

Počivalšek: Ne spreminjajte politike v otroško igrišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,35

55

Zdravko Počivalšek | SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju, je danes zagotovil predsednik stranke in gospodarski minister Zdravko Počivalšek. | Foto STA

SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju, je danes zagotovil predsednik stranke in gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Foto: STA

Gospodarski minister Zdravko Počivalek je v svojem današnjem zapisu na Facebooku zagotovil, da je stranka SMC trdna in da je doživela dovolj težkih preizkušenj, da bodo tudi v obdobju rušenja vlade znali presoditi, kako ravnati. "Za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. To bo vodilo naše poslance pri odločanju. Zato lahko opustite strašenje in grožnje. Nismo otroci in ne spreminjajte politike v otroško igrišče," je med drugim poudaril Počivalšek.

📍 [V RAZMISLEK] 📍 SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju 🔵 Mediji in številni posredniki že nekaj...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 23. december 2020


"Mediji in številni posredniki že nekaj časa strašijo, da bo poročilo računskega sodišča o nabavi medicinske opreme obremenilno zame in da naj bi to povzročilo razkol v SMC ter posledično pripeljalo do padca vlade in uspeha KUL konstruktivne nezaupnice. Še posebej so okrepili to zgodbo po tem, ko je naša poslanska skupina jasno sporočila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja," je v današnjem zapisu na svojem profilu na Facebooku uvodoma pojasnil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek o razlikah med Janšo in Šarcem #video

Razmere na svetovnem trgu opreme so bile nore

Kot je dodal v nadaljevanju, so v prvih tednih epidemije dobili nalogo, da takoj zagotovijo opremo zdravstvenemu sistemu, ki je bil povsem nepripravljen in neopremljen za ta izziv. Počivalšek meni, da je bila naloga, kljub vsem težavam, opravljena.

"Zdravstvo ni imelo jasne slike, kaj in koliko sploh potrebuje. Razmere na svetovnem trgu opreme so bile nore. Administrativni sistem za nabavo je bil počasen. Pa vendar smo v skladu z zakonodajo in sklepi vlade uspešno opremili naše bolnišnice," je dejal minister.

Počivalšek si želi, da bi preiskovalni organi prišli na dan z dokumenti in argumenti. Kot je dejal, si želi poštene obravnave okoli zgodbe o nabavi zaščitne opreme med prvim valom epidemije, saj si hoče povrniti dobro ime, ki ga je, kot pravi, gradil vso poslovno in politično kariero. | Foto: STA , Počivalšek si želi, da bi preiskovalni organi prišli na dan z dokumenti in argumenti. Kot je dejal, si želi poštene obravnave okoli zgodbe o nabavi zaščitne opreme med prvim valom epidemije, saj si hoče povrniti dobro ime, ki ga je, kot pravi, gradil vso poslovno in politično kariero. Foto: STA ,

Počivalšek ob tem zavrača trditve predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, da so na gospodarskem ministrstvu zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval. Kot je pojasnil, so prejeli 210 vprašanj. 

"Ker smo ga vzeli resno, smo seveda potrebovali nekaj tednov, da smo celovito in natančno odgovorili. Še posebej, ker so bila številna vprašanja taka, da so nas že vnaprej obtožila in so torej kazala na obsodbo pred procesom," dodaja.

SMC
Novice SMC ne podpira Erjavca. Na koliko glasov lahko računa koalicija? #video

Opustite strašenje in grožnje

Počivalšek sicer meni, da Veselov neformalen in nepojasnjen obisk zavoda za blagovne rezerve v prvem valu epidemije in njegova medijska angažiranost glede te teme vzbujata dvome.

"Namesto medijskih pritiskov si želim, da preiskovalni organi pridejo na dan z dokumenti in argumenti. Ko bomo dobili osnutek poročila računskega sodišča, se bomo nanj vsebinsko odzvali. Vem, kaj in kako smo delali v tistih tednih, ko smo morali vsak dan sprejemati hitre odločitve. Zato si želim poštene in argumentirane obravnave te zgodbe, saj hočem nazaj svoje dobro ime, ki sem ga gradil vso poslovno in politično kariero," je bil jasen gospodarski minister.

Za konec je Počivalšek zagotovil, da je SMC trdna stranka in da je doživela dovolj težkih preizkušenj, da bodo tudi v tem obdobju rušenja vlade znali presoditi, kako ravnati. "Za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. To bo vodilo naše poslance pri odločanju. Zato lahko opustite strašenje in grožnje. Nismo otroci in ne spreminjajte politike v otroško igrišče. Situacija je preveč resna za tako početje," je sklenil zapis.

Peter Jančič
Mnenja Za oblast preko Počivalškovega trupla
Ne spreglejte