SiolNET. Novice Slovenija
3,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po zaužitju radenske moški končal v bolnišnici

3,10

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Konec minulega tedna je zaradi poškodb grla zdravniško pomoč poiskal bolnik, ki je pred tem v gostinskem lokalu zaužil mineralno vodo Radenska. Uprava za varno hrano že analizira vsebino četrtlitrske stekleničke radenske, zadevo pa preiskuje tudi policija. V Radenski "neljub dogodek" obžalujejo in poudarjajo, da sami niso zaznali odstopanj.

Bolnik je namreč po poročanju spletnega portala Žurnal24 po zaužitju tekočine iz stekleničke radenske v petek poiskal zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer so nato o dogodku obvestili policijo. Ta zadevo preiskuje zaradi suma kaznivega dejanja zoper zdravje ljudi, so potrdili na ljubljanski policijski upravi.

Uprava za varno hrano pa je četrtlitrske stekleničke radenske dala v analizo. Po poročanju Večera se nadaljuje preiskava o tem, kaj je bilo morda prisotno v stekleničkah, in tudi, ali je morebiti proizvajalec opustil katero od svojih notranjih kontrol. Rezultati analize morebitne neželene snovi v omenjenih stekleničkah naj bi bili znani v sredo ali četrtek. Z uprave so po poročanju medijev še sporočili, da je bila v izdelku ugotovljena možnost prisotnosti čistila, ki lahko ob zaužitju povzroči poškodbe.

Siol Plus Kaj imajo skupnega Fructal, Radenska, Laško in Union?

Na upravi so pojasnili, da so inšpekcijske preglede začeli takoj po tistem, ko jih je o tem obvestila policija, tako na mestu zastrupitve kot pri proizvajalcu pijače. V okviru postopkov, ki še niso končani, preverjajo postopke ravnanja z živilom kot tudi sledljivost, vse z namenom ugotavljanja mogočega načina onesnaženja pijače in preprečitve novih primerov.

Iz podjetja Radenska so medtem že v petek sporočili, da preventivno umikajo proizvod Radenska Classic Kraljevi vrelec v četrtlitrski steklenički zaradi morebitne možnosti prisotnosti tuje snovi v embalaži. Radenska je kupce prosila, da izdelek vrnejo na prodajna mesta in ga zamenjajo.

Radenska Posel danes Radenska: nekoč zlata jama za Šrota, zdaj za Čehe

Poleg tega so nemudoma začeli pregled proizvodnih procesov, dokumentacije z analizami ter izvedli dodatne analize. Njihovi dosedanji podatki ne kažejo, da bi pri polnjenju prišlo do odstopanj, so še sporočili iz podjetja.

Danes so še pojasnili, da je bilo v odpoklicani seriji 65.136 izdelkov. "Kakovost in varnost sta naši prioriteti, zato vsak primer morebitnega odstopanja od naših standardov obravnavamo z vso resnostjo. Takoj smo izvedli temeljito interno analizo ter preventivno odpoklicali izdelke omenjene šarže iz prodaje. Interno smo preverjali tako postopek polnjenja kot samo polnitev, pregled dokumentacije z analizami omenjene šarže ter opravili dodatne analize vzorčnih izdelkov iz šarže. Pri pregledu internih rezultatov za omenjeno šaržo nismo zaznali nobenih odstopanj in nikakršnih tujih snovi," so navedli.

Posel danes Radenska dokončno v češke roke. Družina Polič (za zdaj) izpadla iz igre.

Obenem so v akreditiran laboratorij poslali tri vzorce Radenske Classic iz istega polnjenja. Kot so poudarili, rezultati analiz dokazujejo, da je vsebina v poslanih stekleničkah iz omenjene šarže skladna z deklaracijo. "Zatrdimo lahko, da je bila vse od prvega obvestila inšpekcije naša osnovna skrb zagotoviti kakovosten pregled in analizo omenjenih izdelkov in proizvodnje," so dodali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin