SiolNET. Novice Slovenija
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V UKC dva moška z opeklinami po vsem telesu v smrtni nevarnosti #video

0,70

termometer

V požaru po eksploziji v kemični tovarni Melamin v Kočevju je bilo po zadnjih informacijah poškodovanih šest ljudi, pet so jih oskrbeli v kočevskem zdravstvenem domu, dva s hujšimi opeklinami pa so prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, enega s helikopterjem. "Življenji obeh moških sta ogroženi, utrpela sta hude opekline po vsem telesu in odstotek opeklin je visok. Eno osebo so identificirali, gre za mlajšega moškega, druge osebe še niso identificirali," je v izjavi pojasnil vodja urgentnega kirurškega bloka UKC Ljubljana Uroš Tominc.

Okoli 8.35 je odjeknila eksplozija v podjetju Melamin v središču Kočevja. Stavbo je zajel požar in aktivirane so bile pristojne službe. Kot je v izjavi za medije pojasnil direktor ZD Kočevje Gregor Košir, so bili ob požaru najprej aktivirani vsi resursi kočevskega zdravstvenega doma. 

Dva huje poškodovana pa so prepeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center (UKC). Eno osebo so prepeljali s helikopterjem, drugo z reševalnim vozilom.

Ko so dobili informacijo, da je poškodovanih okoli 20 ljudi, nekaj s hudimi opeklinami, so po načrtu UKC Ljubljana o ukrepanju v primeru množičnih nesreč ustanovili posebno skupino. "V 20 minutah smo imeli pripravljenih deset mest za hudo poškodovane. Za eno uro smo prekinili nenujne operacije. Ob 10.20 smo dobili dva poškodovanca. Ko smo s terena dobili informacijo, da ni več poškodovanih, smo znižali stopnjo pripravljenosti," je povedala anesteziologinja Martina Gibina.

Več o nesreči si lahko preberete spodaj. 

Melamin Novice Eksplozija v središču Kočevja: pet oseb je najverjetneje umrlo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin