Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2014,
15.33

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Plečnikov stadion obnova

Torek, 2. 12. 2014, 15.33

5 let, 3 mesece

Plečnikov stadion brez okoljevarstvenega soglasja za obnovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Agencija za okolje je z odločbo zavrnila izdajo okoljevarstvenega soglasja za projekt Bežigrajskega športnega parka oziroma obnovo Plečnikovega stadiona.

Na agenciji so za STA pojasnili, da so odločbo izdali 27. novembra, razlog za zavrnitev pa so po njihovih pojasnilih visoko presežene mejne vrednosti kazalnikov hrupa med gradnjo. Na agenciji so zapisali, da nameravani poseg ni skladen s predpisi o varstvu okolja, natančneje z uredbo o mejnih vrednostih kazalnikov hrupa v okolju. "Investitorju s predloženim poročilom o vplivih na okolje, ki ga je v postopku sam predložil, ni uspelo izkazati, da bodo emisije hrupa med gradnjo pod mejnimi vrednostmi," so pojasnili in dodali, da bi presežene mejne vrednosti hrupa prizadele območja oziroma naselja, ki spadajo v eno najvišjih varstvenih območij pred hrupom.

Soglasje dobili že leta 2012, po pritožbi stanovalcev zadeva v ponovno odločanje Družba Bežigrajski športni park (BŠP) je okoljevarstveno soglasje za omenjeni projekt prvič dobila maja 2012. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je novembra istega leta soglasje po pritožbi predstavnikov koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih hiš odpravilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje agenciji za okolje (Arso).

Arso je v ponovnem postopku zavrnil zahtevek BŠP za izdajo soglasja, vendar je pristojno ministrstvo junija letos odločbo agencije, s katero so zavrnili izdajo soglasja, odpravilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje.

Ljubljanski mestni svetniki bodo na seji v ponedeljek odločali o ponovnem podaljšanju pogodbe družbe Bežigrajski športni park, ki so jo ustanovili ljubljanska občina, GSA, poslovno svetovanje in Olimpijski komite Slovenije z namenom obnove Plečnikovega stadiona. Pogodbo vsako leto podaljšujejo, ker družba BŠP še ni dobila gradbenega dovoljenja.

Lani so rok za realizacijo projekta podaljšali do 3. oktobra letos, tokrat pa ponovno predlagajo enoletno podaljšanje. V gradivo za sejo mestnega sveta so zapisali, da se lahko z veliko gotovostjo trdi, da bodo do takrat za projekt gradnje BŠP pridobili še manjkajoči gradbeni dovoljenji.

Ne spreglejte