SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Nadaljevanje pogajanj o novi vladni koaliciji

4

termometer

V ponedeljek bo mandatarka Alenka Bratušek nadaljevala pogajanja o novi vladni koaliciji. Sešla se bo s pogajalci DeSUS-a.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec pa že pred sestankom odločno postavlja pogoje za sodelovanje v levosredinski vladi. Pokojnine se ne smejo zamrzniti, razveljaviti se mora varčevalno rezanje posebnih pokojnin, DeSUS mora tudi v novi vladi obdržati zdravstveni resor.

Alenka Bratušek se je že v četrtek navsezgodaj zjutraj, takoj po sredini nočni izvolitvi za mandatarko, sestala z vsemi predsedniki, ki naj bi tvorili bodočo koalicijo. Prepričanje, da bo projekt uspel, je, kljub znanim programskim razlikam, ostalo. V petek je nato sledil sestanek Bratuškove s prvakom SD Igorjem Lukšičem, čez vikend pa so si vsi štirje vzeli odmor.

Že v ponedeljek pa bo morda znano več, ko gre h Bratuškovi pet DeSUSovih pogajalcev - med njimi tudi Tomaž Gantar, Franc Jurša in Erjavec. DeSUS bo v teh pogajanjih ostal zvest svojemu programu. Rdeča nit ostaja borba za dostojne pokojnine. Zase pa bo DeSUS zahteval tudi ministrstvo za zdravje. Na čelu tega ministrstva bo po vsej verjetnosti ostal kar dosedanji minister in DeSUSov podpredsednik Gantar.

"Ministri, ki že zasedajo določena mesta, in ki solidno ali dobro opravljajo svoje delo, naj z delom nadaljujejo, je dejal Erjavec. In s tem se strinja tudi Bratuškova. Kar seveda pomeni, da bo Erjavec ostal zunanji minister, čeprav sam pri tem ne vztraja. ''Vendar je težava v tem, da je mandatarka mnenja, da bi bilo prav, da smo vsi predsedniki strank v vladi," je dejal Erjavec

Zelo vroče bi lahko postalo, ko bosta na mizi slaba banka in holding - projekta Državljanske liste, ki jima je SD ostro nasprotoval.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin