SiolNET. Novice Slovenija
2,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za dom plačuje 1.400 evrov, a oskrba je obupna #video

2,21

termometer

Odnos države do starejših je skrajno nevzdržen in na to že več kot dve leti opozarjajo v društvu Srebrna nit. Obljube o krepitvi socialne države so bile očitno zlagane, področje skrbi za starejše pa odločevalci z novimi ukrepi le še slabšajo.

Nujno potrebnih domov za starejše ni, za oskrbo je premalo kadra. Odločitev, da bolniki, ki ne morejo zadrževati urina, po novem dobijo dnevno eno plenico več, in podobne pa naj bi bile le bonbončki, s katerimi jih ne bo mogoče kupiti, so še ostri v društvu. Vlada odgovarja, da bo za starejše samo letos namenila dodatnih 10 milijonov in poskrbela za 700 novih mest v domovih za starejše.  A vse skupaj starostnikov ne prepriča, so poročali v oddaji Planet 18.

Zdravnik je neprijazen in grob

V oddaji so objavili tudi izpoved 83-letne oskrbovanke, ki živi v enem od ljubljanskih, menda neprofitnih, domov za starejše in za to plačuje 1.400 evrov na mesec. Jezi jo, da kadra na delovnem mestu, ki ga stanovalci plačajo z oskrbnino, ni, da se hrana za kosilo pripravi zjutraj, da je pripravljena med malico zaposlenih med 10. in 10.30, nato pa jo pogrevajo, da gredo izvidi, naslovljeni na paciente, najprej k zdravniku in šele potem k stanovalcem, da pošto iz ZZZS najprej pregleda direktorica, šele nato stanovalci.

Kot je še povedala, je zdravstvena oskrba obupna, zdravnik pa je neprijazen in grob, nadira vse, tudi osebje.

Ničesar od tega, pa četudi gre za osamljen primer, si starejši ne zaslužijo. Z eno plenico več za izbrane bolnike pa se zdi, da se z upokojenci šalijo, je dejala Biserka Marolt Meden, predsednica Srebrne niti. Kaj nam bo ena plenica več, pravijo v društvu, če ni kadra, ki bi jo težko bolnemu in nepokretnemu oskrbovancu zamenjal.

Več v prispevku zgoraj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 73
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin