SiolNET. Novice Slovenija
1,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pivčeva po aferi s čevapčiči za notranji nadzor uprave za varno hrano

1,01

termometer

čevapčiči
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec se je odločila, da na upravi za varno hrano uvede notranji nadzor. Foto: Thinkstock

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je zaradi poznega obveščanja javnosti o ugotovljenem nedovoljenem aditivu v mesnih pripravkih odločila za uvedbo notranjega nadzora v upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Zgodbo želim natančno proučiti, je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec povedala za Televizijo Slovenija in Pop TV. "V tej kronologiji manjka niz odgovorov, ki jih želim natančno pregledati. Če bo potrebno, tudi poiskati tistega, ki je odgovoren za to," je ministrica povedala ob robu okrogle mize ob današnjem svetovnem dnevu hrane.

čevapi Novice Javnosti o spornih čevapčičih niso obvestili, ker imajo kratek rok trajanja #video

Ministrica za uvedbo notranjega nadzora

Po besedah Pivčeve je nesprejemljivo, da je za junijske ugotovitve inšpektorjev uprave za varno hrano izvedela v začetku oktobra iz medijev. Čeprav so v upravi zatrdili, da potrošnikov o tem niso obveščali, ker izdelka verjetno ni bilo več v obtoku, se je ministrica odločila za nadzor nad tem primerom.

"Inšpekcija še vedno obvešča po svojih ustaljenih kanalih samostojno. Kadar inšpekcijske službe presodijo, da moramo obvestiti splošno javnost in medije, mora to sporočilo priti v službo za odnose z javnostmi. V trenutku, ko bi mi dobili to informacijo, bi o tem obvestili javnost," je še zatrdila ministrica.

Čevapi Novice V teh centrih so prodajali čevapčiče s prepovedanimi aditivi

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Gregal / 17.10.2019. ob 08:57 +1 0

  Saj so ljudje sami kupovali meso, nihče jih ni silil... Aja, to ni Afera s krediti v CHF... Kako je vsem jasno, da je ponujanje toksične hrane, nekaj nesprejemljivega in kaznivega, pa čeprav je posledica zgolj driska. Ko pa gre za ponujanje toksičnih kreditov, ki povzročajo ločitve, izgube domov ali celo izgube življenja, pa so ljudje menda sami krivi...

  +1 0
 • fasader56 / 17.10.2019. ob 09:55 0 0

  Očitno se inšpekcija ni naučila ničesar od uvoza Poljske goveje svinjarije. Sicer se jim pa jebe glede državljanov in njihovega zdravja. Plačujte davke,da bodo imeli prevelike in nezaslužene plače, pa tiho bodite, ovce bebave.....

  0 0
 • Vaupoti168 / 17.10.2019. ob 07:43 0 0

  Vsako malomarnost v pridelavi ali predelavi hrane je potrebno javno objaviti ,tako se bomo porabniki sami odločili ali bomo tam kupovali ali jedli !

  0 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin