SiolNET. Novice Slovenija
1,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pivčeva po aferi s čevapčiči za notranji nadzor uprave za varno hrano

1,01

termometer

čevapčiči
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec se je odločila, da na upravi za varno hrano uvede notranji nadzor. Foto: Thinkstock

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je zaradi poznega obveščanja javnosti o ugotovljenem nedovoljenem aditivu v mesnih pripravkih odločila za uvedbo notranjega nadzora v upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. 

Zgodbo želim natančno proučiti, je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec povedala za Televizijo Slovenija in Pop TV. "V tej kronologiji manjka niz odgovorov, ki jih želim natančno pregledati. Če bo potrebno, tudi poiskati tistega, ki je odgovoren za to," je ministrica povedala ob robu okrogle mize ob današnjem svetovnem dnevu hrane.

čevapi Novice Javnosti o spornih čevapčičih niso obvestili, ker imajo kratek rok trajanja #video

Ministrica za uvedbo notranjega nadzora

Po besedah Pivčeve je nesprejemljivo, da je za junijske ugotovitve inšpektorjev uprave za varno hrano izvedela v začetku oktobra iz medijev. Čeprav so v upravi zatrdili, da potrošnikov o tem niso obveščali, ker izdelka verjetno ni bilo več v obtoku, se je ministrica odločila za nadzor nad tem primerom.

"Inšpekcija še vedno obvešča po svojih ustaljenih kanalih samostojno. Kadar inšpekcijske službe presodijo, da moramo obvestiti splošno javnost in medije, mora to sporočilo priti v službo za odnose z javnostmi. V trenutku, ko bi mi dobili to informacijo, bi o tem obvestili javnost," je še zatrdila ministrica.

Čevapi Novice V teh centrih so prodajali čevapčiče s prepovedanimi aditivi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin