Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
19.22

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

120

Natisni članek

posilstvo migranti policija laži Nataša Pirc Musar Alenka Jeraj

Torek, 4. 4. 2023, 19.22

1 leto

Pirc Musarjeva ostro nad poslanko SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

120

Izjava članov straqnke SDS ob referendumu o vladi, RTVju in oskrbi. Branko Grims, Alenka Jeraj, Zvonko Černač. | Policija je v današnjem odzivu navedbe poslanke SDS Alenke Jeraj odločno zanikala in pojasnila, da je informacija povsem neresnična in da ne temelji na njenih podatkih. | Foto Bojan Puhek

Policija je v današnjem odzivu navedbe poslanke SDS Alenke Jeraj odločno zanikala in pojasnila, da je informacija povsem neresnična in da ne temelji na njenih podatkih.

Foto: Bojan Puhek

Poslanka SDS Alenka Jeraj je konec marca v poslanskem vprašanju vladi o visokem številu posilstev v Ljubljani, ki naj bi jih zagrešili nezakoniti priseljenci, navajala neresnične podatke. Uradni podatki policije namreč kažejo drugačno sliko. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za POP TV dejala, da je nad vprašanjem poslanke največje opozicijske stranke zgrožena.

Alenka Jeraj trdi, da je po njenih neuradnih, a zanesljivih informacijah policije ta v prvih treh mesecih letošnjega leta v Ljubljani obravnavala 57 posilstev, teh pa so osumljeni nezakoniti priseljenci. Policija zatrjuje, da gre za popolnoma neresnično informacijo, ki ne temelji na njihovih podatkih. Po teh so namreč v tem obdobju obravnavali devet posilstev, v nobenem primeru pa ne gre za tujce, ki bi nezakonito vstopili v državo. V šestih primerih so osumljenci državljani Slovenije, v treh primerih pa je gre za državljane Srbije, BiH in Kosova. Vsi trije imajo urejen status bivanja v Sloveniji.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za POP TV dejala, da je nad vprašanjem Jerajeve zgrožena. "Vprašanje je nedostojno položaju poslanke. Drznila si je postaviti vprašanje, za katero je po mojem prepričanju že vnaprej vedela, da ni resnično," je dejala Pirc Musarjeva.

Jerajeva na temeljih neresničnih informacij od vlade zahteva odgovore na 12 vprašanj. Med drugim tudi na vprašanje, kako bo vlada zaščitila slovenske državljanke pred posilstvi glede na to, da podpira priseljevanje tujcev. "Ne gre le za širjenje nestrpnosti, temveč tudi za eklatantno širjenje dezinformacij. Tega si noben poslanec v svoji karieri ne bi smel privoščiti. Alenka Jeraj si je. Upam, da prvič in zadnjič," je za POP TV zgroženo dejala predsednica republike.

V SDS za izjave na temo poslanskega vprašanja Jerajeve danes niso bili na voljo. Za POP TV so le sporočili, da Jerajeva zadeve ne bo komentirala, dokler ne prejme uradnega odgovora vlade na poslansko vprašanje. Vlada mora nanj odgovoriti v 30 dneh od prejema.

 

Ne spreglejte